Vi har studieretninger der matcher dine behov

Studieretningerne vælges endeligt efter de første tre måneders grundforløb

Vores studieretninger

På HHX kan du sammensætte din uddannelse af en lang række fag og valgfag, så du får den studentereksamen, der passer til dig. Efter tre måneder på HHX skal du vælge studieretning ud fra dine interesser og din drømmeuddannelse. Senere vælger du valgfagene.

Studieretningerne
Vores studieretninger matcher dine behov for en moderne ungdomsuddannelse. Du kan på Det Blå Gymnasium Tønder vælge mellem 6 overordnede studieretninger, som på hver deres måde har nogle studieretningsfag/specialefag, som du kommer til at gå ekstra meget i dybden med. Du kan læse mere om vores 6 studieretninger, som du kan vælge efter grundforløbet er slut.
De 6 studieretninger i skoleåret 2024/2025 er følgende:
Finans & Matematik
Den Samfundsfaglige
Den Internationale
Medier & Innovation
Super sproglig studieretning
Marketing & Tysk

Grundforløb
Når du begynder på gymnasiet hos os, så starter du med et tre måneders grundforløb, hvor du bliver introduceret til de forskellige fag, lærerne, skolen og naturligvis dine kammerater. I løbet af grundforløbet bliver du ligeledes orienteret om dine muligheder på de forskellige studieretninger. Hvad betyder det fx for dig, hvis du vælger studieretning med matematik A og finansiering B, eller hvis du i stedet vil have samfundsfag A i kombination med Engelsk A?
I grundforløbet bliver der rig lejlighed til at få snakket om de forskellige muligheder for studieretning og valgfag.

Optagelse på Det Blå Gymnasium Tønder

Søg inden 1.marts 2025
Når du søger optagelse på HHX, skal du i første omgang ikke ligge dig fast på, hvilken studieretning du vil gå på. Du vælger først din studieretning i slutningen af det tre måneder lange grundforløb.
Inden opstart hos os, bliver du og dine forældre inviteret til en samtale med en af vores vejledere. Her fortæller vi om opstarten og dagligdagen på skolen, og du og dine forældre, kan få afklaret eventuelle spørgsmål, ligesom I får en rundvisning på skolen. Du og dine forældre er altid velkomne til at kontakte os, for en snak om dine muligheder.

Klik her for at læse om vejledning på Det Blå Gymnasium

Efter HHX er dine muligheder åbne
Hvis du har ønsker om en videregående uddannelse efter HHX, så er det en god ide´ at tjekke om der er nogle specifikke adgangskrav du skal opfylde for at komme ind. Derfor kan det være en god ide´, at du lige tjekker adgangskortet