Vi har studieretninger der matcher dine behov

Studieretningerne vælges endeligt efter de første tre måneder

Matematik, Økonomi, Samfundsfag, Sprog, Medier & IT

Vores studieretninger matcher dine behov for en moderne ungdomsuddannelse. Du kan på Det Blå Gymnasium Tønder vælge mellem 6 overordnede studieretninger, som på hver deres måde har nogle studieretningsfag/specialefag, som du kommer til at gå ekstra meget i dybden med.

Du starter med et tre måneders grundforløb, hvor du bliver introduceret til de forskellige fag, lærerne, skolen og naturligvis dine kammerater. I løbet af grundforløbet bliver du ligeledes orienteret om dine muligheder på de forskellige studieretninger. Hvad betyder det fx for dig, hvis du vælger studieretning med matematik A og finansiering B, eller hvis du i stedet vil have samfundsfag B?

Vi laver i skoleåret 2019/2020 en ny studieretning, hvor det er muligt at få tysk A og afsætning A.

Vores studieretninger

Du kan læse mere om vores 6 studieretninger, som du kan vælge efter grundforløbet er slut. De 6 studieretninger i skoleåret 2019/2020 er følgende:
Finans & Matematik
Økonomi & Samfund
Den Internationale studieretning
Medier, IT & Innovation
Super sproglig studieretning
Tysk & Afsætning

Når du søger optagelse på HHX, skal du i første omgang ikke ligge dig fast på, hvilken studieretning du vil gå på. Du vælger først din studieretning i slutningen af det tre måneder lange grundforløb.

Hvis du har ønsker om en videregående uddannelse efter HHX, så er det en god ide´ at tjekke om der er nogle specifikke adgangskrav du skal opfylde for at komme ind. Derfor kan det være en god ide´, at du lige tjekker adgangskortet