Medier & Innovation

For dig der er interesseret i mediefag, innovation og den digitale verden

Iværksætteri, Innovation og Sociale medier

Mediefag, Innovation & Iværksætteri
Studieretningen Medier & Innovation er for dig, der måske har en iværksætter i maven. Du er idérig og vedholdende, og vil gerne lære at analysere markedet og udvikle en ide.

Med denne studieretning giver vi dig forudsætningerne for at prøve kræfter med at starte din egen virksomhed. Du kommer til at opnå stor indsigt i markedsføring, kommunikation, reklame og medier.
Praktisk erfaring får du på andet år, hvor du skal deltage i den landsdækkende konkurrence Company Programme. Her skal du starte din egen virksomhed. I Company Programme laver du en rigtig virksomhed, som du fører ud i praksis. Du kommer til at arbejde med alt lige fra idéudvikling, produktudvikling, forretningsplan, markedsanalyse, salg og markedsføring. Derudover skal du deltage i salgsmesser, hvor du fremlægger din forretningsplan for virksomhedsledere og marketingeksperter.


Du kommer naturligvis også til at arbejde meget med mediefag. Her arbejder vi med levende billeder af forskellige slags. Det kan fx være reklamefilm, tv-serier og kortfilm. Som elev lærer du både at fortælle og formidle med filmsproget samtidig med, at du bliver i stand til at afkode billeder og filmiske fortællinger.
I faget kommer du både til at arbejde praktisk og teoretisk, da ca en tredjedel af undervisningen er praktisk produktion og to tredjedele teori.

Med Medier og Innovation som studieretning får du mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse på Universitetet eller Handelshøjskolen. Vælg f.eks. studier inden for design, innovation, marketing og økonomi.
Du kommer til at arbejde med sociale medier og betydningen af SOME i markedsføringen – i det hele taget får du stor indsigt i markedsføring, kommunikation, reklame og medier.

Fagene på Medier & Innovation

Virksomhedsøkonomi A
Afsætning A
Mediefag B
Dansk A
Engelsk A
International Økonomi B
Tysk B/A eller Spansk A
Historie B
Matematik B
Informatik C
Jura C
Samfundsfag C
Innovation C
+ valgfag eller løft

 

“Som elev på denne studieretning har vi arbejdet på at være innovative og få læring på nye måder. Det syntes jeg er meget fedt, så det ikke bare er tavlelæring. Vi har været igennem et forløb der hedder CP (Company Programme) som jeg fandt meget interessant og relevant. Man skulle finde et problem og så udarbejde en innovativ løsning”.

Marco Gjelstrup, student 2021