Valgfag - Finansiering

Finansiering er et fag for de elever som kan lide økonomi

Få mere at vide om valgfaget Finansiering

I valgfaget Finansiering får du kendskab til finansielle teorier og forskellige finansielle produkter, ligesom du lærer om finansielle institutioner, markeder og investeringer.

Faget er et valgfag på C-niveau. og det er et mundtligt fag, hvor man skal op i en PBL om f.eks. investering i aktier eller køb af bolig.

Det er et fag, der er for elever der kan lide økonomi. Det kan anvendes såfremt man vil arbejde i en bank, være ejendomsmægler, være revisor, arbejde med økonomi i virksomheder. Derudover får man viden og huskøb og investeringer, som man kan bruge senere i livet 😊

Indhold i faget

Faget indeholder følgende emner:

Bankernes opgaver samt alle de produkter de har. Her kommer vi ind på Indlån, Udlån, Rådgivning af kunderne, vurdering af kundernes muligheder for lån.

Nationalbanken/ECB/FED USA. Her kommer vi ind på Pengemarkedet, Inflation, Nationalbankernes opgaver, USA og Europas indflydelse på økonomien i Danmark.

Obligationer og Investering i Obligationer: Her bliver du god til at forstå hvad obligationer er, og hvordan man bedst kan tjene penge/investere i obligationer. Her kommer vi ind på, hvordan man kan finansiere et hus bedst muligt, forretningsgangen for Realkreditlån, Regler og muligheder for Realkreditlån.
Her kommer vi ind på de teoretiske begreber for aktier. På den måde får man en god viden om, hvad aktier er for noget.

Investeringer i aktier og obligationer. Her kommer vi ind på, hvordan man vælger de rigtige aktier og obligationer når man skal investere sine penge.