Den Samfundsfaglige

Studieretningen er for dig, der har interesse for Samfundsfag, markedsføring og økonomi.

Den Samfundsfaglige studieretning

Mulighed for Samfundsfag på A-niveau
Studieretningen er almen og dækker mange fagområder. Den er således både for dig, som har en klar idé om en fremtidig karriere i det private erhvervsliv, og for dig, som er lidt usikker på, om du vil tage en videregående uddannelse. På denne studieretning kommer du til at arbejde med samfundets udvikling, du får viden om national og global økonomi, ligesom du kommer til at arbejde med internationale forhold, handel med udlandet og internationale virksomheders vilkår og økonomi.

Der er også fokus på at du bl.a. opnår viden om politiske forhold i Danmark og viden om EU, udviklingsbistand og velfærdsmodeller.

I Engelsk fokuseres på, at du opnår et korrekt og flydende sprog. Samtidig beskæftiger Engelsk sig med tekster og mediestof. Samfundsfag arbejder med teorier om sociologi, økonomi og politik. HUSK at der er mulighed for at få Samfundsfag på A-niveau.

Du kommer ligeledes til at arbejde med de klassiske handelsgymnasiale fag som Afsætning og Virksomhedsøkonomi på højt niveau, ligesom du har mulighed for at vælge Matematik på B eller A-niveau.Vær opmærksom på, at du i denne studieretning også skal vælge Tysk eller Spansk

Fagene på Den Samfundsfaglige

Virksomhedsøkonomi A
Afsætning A
Samfundsfag B/A
Dansk A
Engelsk A
International Økonomi B
Tysk B/A eller Spansk A
Historie B
Matematik B
Informatik C
Jura C
+ valgfag eller løft

“Da jeg skulle vælge studieretning, var det vigtigt for mig, at størstedelen af de fag jeg skulle have, var nogle jeg kunne bruge til noget senere i mit liv. På denne studieretning er der både noget økonomi, sprog og samfundsfagligt – det giver en almen studieretning med mange muligheder”
Mette Nissen, Student 2021