Overvejer dit barn en studentereksamen?

Trivsel, tryghed og kvalitet er nøgleord for hverdagen på Det Blå Gymnasium

Som forældre spiller du en central rolle i dit barns valg af ungdomsuddannelse

Du er en vigtig medspiller
Som forælder spiller du en central rolle, når din søn eller datter skal vælge ungdomsuddannelse. Det gælder både når der er brug for sparring til at afklare uddannelsesønsker, og når han/hun skal søge optagelse på den ønskede ungdomsuddannelse.

Ikke mindst ansøgningen til en ungdomsuddannelse stiller krav til dig som forælder, idet du, har ansvar for senest 1. marts 2024 at sende uddannelsesplan til det højest prioriterede uddannelsessted.

På Det Blå Gymnasium Tønder udbyder vi ungdomsuddannelserne HHX, EUX Business, EUD Business og HTX (i samarbejde med EUC Syd). Hvis du ønsker at læse mere om vores attraktive ungdomsuddannelser, så klik på linkene nedenfor:
Læs om HHX-studentereksamen

LÆs om EUX Business, hvor du bliver student på 2 år

Læs om EUD Business, den hurtige vej ud i erhvervslivet

Få mere info om Det Tekniske Gymnasium – HTX

Læs uddannelsesmagasinet om HHX:
HHX Katalog 2023

Læs uddannelsesmagasinet om EUD & EUX Business:
EUD katalog 2023


Vi prioriterer et tæt forældresamarbejde. Derfor er du som forældre ALTID velkommen til at kontakte skolen – både hvis dine børn allerede er elev her, men ikke mindst hvis du/I ønsker informationer om vores attraktive uddannelser.

Vi prioriterer at eleverne trives på vores skole. Derfor er der også stort fokus på elevernes sociale liv – vi mener at eleverne lærer bedst, hvis de har det godt! Fagligheden er en vigtig del af at gå på en ungdomsuddannelse. Vi har på Det Blå Gymnasium Tønder vist, at vi kan løfte elevernes faglige niveau. Faktisk blev vi ved den seneste CEPOS undersøgelse i 2019 den bedste handelsskole i Danmark, og det 7. bedste gymnasium af alle. Det er vi meget stolte over!
Læs om CEPOS undersøgelsen her

Rundvisning & vejledning

“Jamen er HHX en studentereksamen….?”
Det spørgsmål får vi desværre stadigvæk ind i mellem…og ja, HHX er en studentereksamen! Ovenikøbet en moderne studentereksamen, der giver muligheden for mere end 200 uddannelser på universitetet, professionsbachelor, korte videregående uddannelser. Tilmeld kan man med en HHX gå direkte ud i erhvervslivet og få en elevplads.
Så det er fuldstændig korrekt, at en HHX OGSÅ giver adgang til at søge ind på studier til fx psykolog, advokat, lærer, journalist, politi og meget andet.

Har du spørgsmål til vores uddannelser eller ønsker en snak med en vejleder, så er du altid velkommen til kontakte os. Mange forældre har helt naturligt, en række uafklarede spørgsmål omkring indholdet i vores uddannelser – det vil vi meget gerne være med til at afklare, så kom endelig forbi. Vi er meget fleksible i forhold til en samtale. Skriv til os via chatfunktionen for at booke en tid til en  samtale. Passer det ikke ind i kalenderen, så finder vi et andet tidspunkt.
Læs om rundvisning og vejledning her

 

Se en lille film om vores studentereksamen, ved at klikke her
Der er flere film om skolen og de forskellige uddannelser – klik  her for at se dem.

Vi glæder os rigtig meget til at møde jer. Husk vi holder Åbent Hus lørdag den 27. januar 2024