Prøv en dag på HHX

Oplev en temadag på Det Blå Gymnasium Tønder

HHX dage er tilbud til folkeskolens 8.-10.klasse

HHX dage i skoleåret 2022/2023

Der er en stigende interesse for at høre om de tilbud som er på vores gymnasium. Så udover brobygningsaktiviteterne, så får du nu mulighed for at prøve en eller flere dage på skolen. Det sker med vores HHX-dage, hvor du vælger dig ind på et tema.

På selve dagen kommer du til at arbejde med opgaver fra elevernes dagligdag. Der er fokus på praksisnære og relevante opgaver, som giver dig et indtryk af at være elev her hos os. Der er mange forskellige temaer, og der vil være noget for dig uanset hvilke interesser du har.

Se mere om vores HHX-dage i  linket nedenfor:

HHX og HTX dage_20222023_ver 4

Tilmeldingsfristen er den 1. september  2022

Vi har tilbud om 8 forskellige temaer:

Gymnasiematematik
Her er der fokus på praktisk matematik, og dagen er for de elever der ønsker at blive udfordret i matematikkens verden. Her kommer eleverne til at arbejde med matematiske problemer og åbne opgaver, og eleverne bliver udfordret i matematik, og kommer til at lære noget matematik, som de ikke har til daglig.

Fra ide´ til produkt
Her er der en dag med fokus på innovation og iværksætteri. Eleverne skal sætte fokus på, hvordan den gode ide` kan blive til virkelighed, og de skal arbejde med forretningsplan, “hands on” kreative teknikker og processer samt lave en pitch a´la Løvens Hule.

Journalist for en dag
En temadag hvor eleverne skal være journalist for en dag. Her er indholdet bl.a. mediernes funktion i forhold til nyhedsformidling på diverse platforme. Kommunikationen og samfundsfag er i fokus, og eleverne kommer til at arbejde med højaktuelle emner.

Movie Challenge
Disse temadage er for elever der brænder for at arbejde med filmproduktion, lys, lyd og redigering. Eleverne skal lave deres egen storyboard, bruge filmiske virkemidler samt klippe det sammen i Final Cut Pro X.

Vild med sprog
Sproget er i fokus på disse temadage. Her bliver der arbejdet med kulturforståelse, verden der omgiver os og hvordan livet er i de lande, hvor der tales tysk og spansk. Der bliver masser af muligheder for at snakke både tysk og spansk.

Et kig ind i en virksomhed
Hvordan er dagligdagen i en virksomhed og hvilke jobs og opgaver løser forskellige typer af virksomheder. Der bliver arbejdet med markedsføring og virksomhedens økonomi samt evnen til at konkurrere med andre virksomheder, der sælger eller producere samme produkt.

Gymnasiedansk – på den fede måde
Oplev en dag med gymnasiedansk på den fede måde. Det analytiske arbejde danner grundlag for kreative produkter som fx film og plakater. Eleverne skal med udgangspunkt i underholdningsbegrebet arbejde med folkeviser og folkeeventyr.

Privatøkonomi & fritidsjob
Opnå et større kendskab til økonomi. Hvordan laver man et budget, og hvad betyder rådighedsbeløb, skat, moms og fradrag. Har du et fritidsjob, vil du få en indsigt i hvordan man laver et økonomisk overblik. En spændende dag med fokus på privatøkonomi.