Eleverne fortæller

Her på siden kan du møde nogle af vores nuværende og tidligere elever, der fortæller om hvorfor de valgte Det Blå Gymnasium Tønder

Mød nogle af vores elever

Her kan du møde nogle af vores nuværende og tidligere elever, og læse lidt om hvorfor de har valgt at gå på Det Blå Gymnasium Tønder, deres overvejelser omkring valget af ungdomsuddannelse, hvad de drømmer om i fremtiden og ikke mindst hvordan dagligdagen er her på skolen. God fornøjelse 🙂
Signe Aagaard Jakobsen, student 2021

”HHX har givet mig stærke fællesskaber og et indblik i helt nye og interessante områder. På HHX får man viden, som man kan bruge – uanset hvilken uddannelsesvej man vil gå”.

Signe Aagaard Jakobsen kommer fra Ravsted. Signe gik i 10.klasse på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole og blev student sommeren 2021. Signe gik på studieretningen Medier & Innovation, og hun fremhæver de trygge og moderne rammer, den høje faglighed og det nære fællesskab på Det Blå Gymnasium Tønder.

”Da jeg første gang var på skolen, så blev jeg først og fremmest glad for den store imødekommenhed, men også imponeret over de flotte faciliteter. Det virker som en helt ny skole, og inventaret er nyt og moderne.
I min tid på HHX, har jeg lært en masse nyt, samtidig med, at jeg synes det er fedt at gå i skole. HHX er noget andet end folkeskolen, og de ting man lærer giver et indblik i dagligdagen udenfor skolen, og man får viden, som man kan bruge – uanset hvilken uddannelsesvej man vil gå.
Jeg blev fra start grebet af faget Afsætning, hvor vi arbejder med markedsføring, hvad der påvirker personer til at foretage køb, og hvordan man rammer målgrupper. Det samme skete med Virksomhedsøkonomi, hvor man får et indblik i hvordan virksomheder fungerer. I begge fag havde vi fra start mange eksempler med fra vores elevers hverdag – fx fritidsjob, indkøb og vores købsvaner på internettet. Og sådan er det i alle fag på skolen. De ting vi arbejder med i timerne er rigtig tæt på virkeligheden – og taget ud af dagligdagseksempler. Det motiverer mig, at teorien giver mening i praksis.
Jeg havde i 2.g faget Innovation, og det var mega fedt. Det var som TV-programmet ”Løvens Hule”, hvor man skal finde en ide´ at realisere til en fiktiv virksomhed. Det giver motivation til at afprøve iværksætterdrømmen.
Årsagen til at jeg har lært meget på skolen, er dels lærernes høje faglige niveau, samt ikke mindst, at de er rigtig gode til at snakke med os elever. Og sådan er det på skolen – det er nemt at snakke med de ansatte, uanset om man skal i Administrationen eller snakke med en vejleder, så er de alle i ”øjenhøjde”, og fedt at man kan joke og snakke om ”hverdagsting”. Man kan virkelig mærke, at alle gerne vil skabe gode rammer for os alle – det er en kæmpe fordel – også hvis man har brug for lidt hjælp.
HHX har været det sikre valg for mig, givet mig en spændende hverdag og motiveret mig til at få et godt udgangspunkt inden næste step.

David Jespersen, EUX Business, student 2021

Gør som David Jespersen fra Bevtoft, der blev student fra EUX Business i sommeren 2021.
”Jeg var rigtig glad for at gå på EUX Business i Tønder. Jeg valgte denne uddannelse af flere grunde. Det er en uddannelse som er meget fokuseret på, hvad der sker lige nu og her – både i forhold til det samfundsmæssige, det politiske og det økonomiske. Så har vi en god kombination af sprog og læren om, hvordan virksomhederne fungerer.
Jeg kan rigtig godt lide, at der er sammenhæng mellem fagene. Man kan sige, at fagene ligesom arbejder ind over hinanden – det giver en rød tråd i dagligdagen, og gør det lettere at forstå sammenhængen.
Jeg skal bruge min EUX Business til at fortsætte på læreruddannelsen, så det er ikke kun økonomiske veje, at denne uddannelse åbner op for.
Sidst så er det fedt med det gode fællesskab vi har – både i klassen og på skolen, så jeg vil absolut anbefale, at fortsætte på en ungdomsuddannelse på Det Blå Gymnasium Tønder”

Steffanie List, 2.g

”Tilvalg af samfundsfaglige og økonomiske fag, fremfor de naturvidenskabelige fag”

Steffanie List bor i Tønder og går i 2.g. Steffanie gik inden Det Blå Gymnasium Tønder på Skærbæk Realskole, og fortsatte dermed fra 9. klasse til HHX. Steffanie er fuld af godt humør, og fortæller her om, hvorfor hun valgte HHX:
”Jeg valgte en studentereksamen fra HHX i Tønder, fordi jeg ikke interesserer mig for biologi, fysik, kemi osv. På HHX kan jeg derimod have de fag, som jeg gerne vil have. Jeg er vild med fag som Virksomhedsøkonomi, Afsætning, Informatik og International Økonomi.
Jeg får rigtig meget mere ud af fagene, og finder fagene meget mere interessante – ikke mindst fordi vi arbejder med meget aktuelle emner.
Der er mange gode ting ved at gå på HHX, men det bedste ved skolen er lærerne, og skolens arrangementer som vi normalt plejer have. Undervisningen er spændende, og jeg får super meget ud af, at gå på denne skole – et valg jeg bestemt ikke fortryder.
Når jeg har færdiggjort min HHX-studentereksamen, så er min plan at starte på Handelshøjskolen i Aarhus, eller tage uddannelsen inden for indretningsarkitekt.
Det Blå Gymnasium hjælper mig på rette vej, så mine drømme kan komme i opfyldelse. Jeg har lige siden 8.klasse vidst, at det skulle være Det Blå Gymnasium jeg skulle gå på. Derfor var det bestemt ikke en svær beslutning for mig.”

Noah Wendicke, 2.g


Noah kommer fra Højer og går i 2.g. Noah valgte bl.a. HHX fordi han er mere interesseret i økonomi og det samfundsfaglige, end han er i de naturvidenskabelige fag.
Om at gå på HHX, fortæller Noah Wendicke:
“Jeg er elev i 2.g på HHX i Tønder. Jeg valgte HHX, da økonomi altid har interesseret mig. Derudover var det en god mulighed for at slippe for de naturvidenskabelige fag, som ikke var så spændende. HHX var klart det rigtige valg for mig. Vi har her på Det Blå Gymnasium Tønder et rigtig godt fællesskab, hvor næsten alle kender alle, og alle kan snakke sammen. Arbejdsmiljøet er også rigtig godt, da et godt fællesskab er med til at styrke arbejdsmoralen i gruppearbejde. Vi har mange muligheder for at sidde rundt omkring på skolen og arbejde, hvilket jeg synes er fedt!
Jeg har valgt studieretningen med Virksomhedsøkonomi og Afsætning på A-niveau. Det er en meget spændende studieretning, hvor man bl.a. lærer meget om markedsføring og virksomhedsøkonomi.”

Julie Uhd, 2.g

Julie Uhd kommer fra Toftlund, og går i 2.g på HHX. Julie Uhd gik inden HHX på Sundeved Efterskole og har valgt studieretningen Medier & Innovation. Julie sætter stor pris på fagene, det gode studiemiljø og det gode sammenhold.

”Jeg startede på HHX i Tønder efter et år på Sundeved Efterskole. På Det Blå Gymnasium fik jeg et særdeles godt indtryk af studiemiljø, sammenhold og det faglige niveau, da jeg var på brobygning med min gamle folkeskole. Efter den oplevelse, vidste jeg, at jeg skulle vælge lige præcis HHX på Det Blå Gymnasium Tønder – og at det var det rigtige valg for mig!
HHX er lige præcis det rigtige valg for mig, fordi man har fag, som jeg kan bruge i min fremtid. Fag som blandt andet Virksomhedsøkonomi og Afsætning, er også fag jeg har valgt på A-niveau. Angående lektier, synes jeg det er en tilpas mængde.
Jeg synes ikke overgangen fra efterskole til gymnasiet var stor, fordi man starter på et passende niveau. Lærerne på skolen er også altid klar på at hjælpe en, hvis man har brug for det. Det bedste ved at gå på Det Blå Gymnasium Tønder er helt klart, at der er et tæt sammenhold. Alle kender lidt alle og det gør, at man føler sig meget tilpas på skolen.”

Mette Nissen, HHX student 2021

Stærkt fællesskab – spændende hverdag – personlig og faglig udvikling

Mette Nissen kommer fra Ravsted, og blev student i sommeren 2021. Mette havde studieretningen med Afsætning og Virksomhedsøkonomi på A-niveau – derudover havde Mette også valgt at tage tysk på A-niveau.  Mette er glad for det stærke fællesskab, det faglige niveau samt hendes personlige og faglige udvikling:

”Jeg valgte HHX på Det Blå, da jeg fra andre elever hørte det var spændende, og man fik en masse ny viden. Det spillede også ind, at skolen ikke er verdens største – alle kender alle, hvilket giver en vis tryghed. Tilbage i 1.g valgte jeg studieretningen med Økonomi og Samfund, da jeg følte det var den, som passede bedst til mig og mine interesser.
Da jeg skulle vælge studieretning var det vigtigt for mig, at størstedelen af de fag jeg skulle have, var nogle fag jeg kunne bruge til noget senere i mit liv. Og specielt fagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning har virkelig udviklet min viden. Det er især to fag, hvor man lærer om alt lige fra hvordan man starter sin egen virksomhed, til hvordan man analyserer en virksomhed og herigennem finder stærke og svage sider. Generelt kan man sige, at det man lærer på HHX er noget man kan bruge i praksis eller relaterer til noget man kender – det er fedt!!!
Fagene ligner på ingen måde noget fra folkeskolen, hvilket jeg kun synes gør det mere interessant. Det er nyt og spændende. Derudover synes jeg, at faget Erhvervsjura, som jeg har fik i 3.g, var meget spændende. Det har vækket min interesse for jurafaget.  Efter studietiden på HHX, har jeg udviklet mig meget som person. Inden skolestart i 1.g var jeg bange for at det ville blive 3 lange år, men virkeligheden blev en hel anden. Det har været de tre bedste år i mit liv, selvfølgelig glæder mig til at blive student til sommer, men det bliver også underligt ikke at være en del af det gode fællesskab herude mere.”

Frederik Hansen, 3.g

Det gode fællesskab og spændende fag afgørende for mit valg

Frederik Hansen er elev i 3.g, hvor han går på Den Internationale Studieretning. Inden Frederik i august 2019 begyndte på HHX, havde han forinden gået på Københavns Idrætsefterskole. Fællesskabet og de spændende fag var afgørende for Frederiks valg:
”Da vi skulle vælge ungdomsuddannelse undersøgte jeg mulighederne, og synes fagene og dagligdagen på Det Blå Gymnasium lød spændende. Det fik jeg bekræftet af de elever som jeg kendte der gik på skolen. Nu har jeg gået på HHX i næsten 2 ½ år, og jeg synes der er mange gode ting. Først og fremmest at det vi arbejder med er relevant og praksisnært, vores fag er afvekslende og indeholder både noget alment, økonomi, markedsføring, sprog og samfundsfagligt. På Den Internationale linje har vi fokus Danmarks rolle i forhold til andre lande – det synes jeg er spændende. Og så er dagligdagen præget af et stort fællesskab på tværs af klasser og årgange – det er fedt!”

Laura Lagoni Panduro, 3.g

Højt fagligt niveau og “tænke ud af boksen”

Laura har studieretningen med Medier & Innovation, og efter at hun havde afsluttet 10.klasse på Skærbæk Realskole, startede Laura på HHX i august 2019.
Om valget af HHX og studieretningen ”Medier & Innovation” fortæller Laura:
”Jeg valgte HHX, da det for mig var den mest spændende ungdomsuddannelse. Jeg synes, at det var fedt med en blanding af kendte fag som dansk, engelsk og samfundsfag kombineret med nye fag, hvor der er fokus på medier, innovation & iværksætteri, økonomi og kulturforståelse. Jeg har fået indsigt i nye områder, og synes arbejdsformen og fællesskabet på skolen er virkelig godt!
På studieretningen ”Medier & Innovation” arbejder vi med at tænke ud af boksen, vi udfordres på vores  kreativitet, arbejder meget med det visuelle og så er der bare en fed kobling mellem alle fagene. Jeg er især vild med Virksomhedsøkonomi, som giver mig en helt ny viden. Og så synes jeg, at vi har matematik på en fed måde – på ingen måde skræmmende og så er det ofte med praktiske opgaver.
For mig har HHX indtil nu også udviklet mig personligt, og de kompetencer jeg allerede har fået, kan jeg bruge i andre sammenhænge end lige skolen.”

Emma Madsen, 3.g

Ny viden om økonomi & samfundet

Inden Emma kom på HHX hos os gik hun i 9.klasse på Hoptrup Efterskole. Nu går hun i 3.a og har studieretningen med Virksomhedsøkonomi og Afsætning på A-niveau samt samfundsfag på B-niveau.

”På HHX oplever jeg et virkelig godt fællesskab, nogle spændende nye fag med faglige udfordringer samt ikke mindst nogle dygtige undervisere.
På vores studieretning har vi meget om markedsføring – hvad virker? Hvordan påvirkes målgrupperne?  Hvordan bruger man fx de sociale medier til at øge kendskabet til produkterne? Hvorfor køber nogle et mærke og andre et andet?
Vi arbejder også med økonomi og ser på hvordan virksomhederne tjener penge, arbejder med strategier og kommunikation samt organisationen i virksomhederne.
Det er interessant med fag, som giver ny viden om økonomi, handel og samfundet. Det synes jeg gør, at skolegangen er anderledes. Det er også fedt, at vi lærer nye begreber og får kompetencer, som vi kan bruge med det samme.
Mange af de ting vi arbejder med giver en stor fordel og viden, som jeg kan bruge i forhold til mit fritidsjob og mine drømme om uddannelse. Tiden er gået hurtig, og inden længe er vi studenter. Det er fedt og det går stærkt!

Emilie Tychsen, student EUX Business, sommeren 2021

Student på 2 år  og mange muligheder

Emilie Tychsen, blev student fra EUX Business i sommeren 2021. Emilie kommer fra Højer, og valgte uddannelsen, så hun kunne blive student på 2 år. Samtidig vil hun få kompetencer til erhvervslivet og mulighederne for en videregående uddannelse. Emilie fortæller:
”Egentlig var min plan, at tage EUD Business og så få en elevplads, men jeg blev fanget af dagligdagen på skolen. Det gode fællesskab og blandingen af kendte fag som dansk, matematik og engelsk i kombination med de nye fag, hvor man lærer om markedsføring, økonomi og samfund fik mig til at fortsætte på EUX Business. Jeg sagde ellers i folkeskolen, at jeg aldrig skulle på handelsskolen, da jeg havde hørt det var svært med matematik. Jeg er blevet meget klogere!! Skolen er SÅ meget andet en matematik. Og i matematikfaget får vi – ligesom i de andre fag – rigtig god hjælp og vejledning af lærerne.
Jeg elsker den tværfaglige tilgang til opgaverne, hvor vi i forskellige projekter har opgaver der kombinere teorien med det praktiske. Det seneste projekt i mediefag, tysk og afsætning hvor vi lavede reklamefilm for Schackenborg var mega fedt!

Tanja Hunger, EUX Business

Flyttede fra Husum til Tønder for at uddanne sig

Tanja blev student fra EUX Business i sommeren 2021. Hun vil gerne være student på to år, og flyttede fra Husum til Tønder for at tage hendes ungdomsuddannelse hos os. Læs lidt om Tanja`s valg:

”Jeg afsluttede folkeskolen på Husum Danske Skole, og ville gerne tage en uddannelse som giver adgang til at læse til lærer. Ved vores uddannelsesaften blev jeg opmærksom på HHX og EUX Business på Det Blå Gymnasium Tønder. PÅ begge uddannelser var der interessante fag, som jeg ikke har haft før. Jeg besøgte skolen ved Åbent Hus, og valgte herefter den 2-årige EUX Business.
Her er både sproglige fag som jeg gerne ville have med, men også fag som jeg kan bruge i fremtiden og kan lære noget nyt af. Jeg er vild med arbejdsformen, hvor vi både arbejder meget selvstændig, og laver gruppearbejde. Det er fedt, at vi har mange projekter, som er spændende, relevante og som giver os aktuel viden.
Jeg var nervøs for at flyttet til et helt andet land og blive undervist på Dansk. Heldigvis er både lærere og elever meget hensynsfulde og jeg er blevet taget godt imod af alle. Socialt har vi en super god skole.”

Nikolaj Nielsen, EUX Business student 2021

Det praktiske i undervisningen tiltaler mig

EUX Business var Nicolaj Møller Nielsens sikre valg. Efter han havde afsluttet 9.klasse på Marieskolen Tønder, startede han på Det Blå Gymnasium i august 2019.
”Efter 4 gode år på Marieskolen i Tønder ønskede jeg at tage en praktisk uddannelse, som samtidig indeholder fag som matematik og dansk. EUX Business er et perfekt match for mig – her prøver vi noget nyt, som er meget relevant i forhold til hvad der sker i samfundet. Vi lærer en masse om, hvordan der er sammenhæng i erhvervslivet, ligesom vi har rigtig mange spændende projekter, hvor fagene kombineres. Det er en dejlig skole, hvor man både kan joke med de ansatte, men også tage alvorlige snakke. Man bliver taget seriøst og så har vi bare et fantastisk godt sammenhold på skolen.”

Malthe Fredensborg 2.g

Efter Bedsted Friskole og Agerskov Ungdomsskole, valgte Malthe HHX

Efter at 8.klasse var afsluttet på Bedsted Friskole fortsatte Malthe på Agerskov Ungdomsskole i 9.klasse. Nu går han på HHX, og det er han ”…mega glad for”. Om valget af netop HHX fortæller Malthe:
”HHX er det perfekte valg for mig. De kendte fag vi fortsætter med i kombination med økonomifagene passer perfekt for mig. Og så har jeg allerede fået bekræftet, at HHX giver en masse ny inspiration i forhold til at lære om nye områder. Vi har lært en masse relevant stof allerede, og så synes jeg bare det er mega fedt at gå i skole. Vi har et virkelig godt kammeratskab, som er vigtig for både trivsel og læring.”

Laura Møller Jacobsen, 2.g


Mulighederne er mange med en HHX-uddannelse

Laura bor i Løgumkloster, og begyndte på HHX i Tønder i august 2020. Efter at have afsluttet 8.klasse på Løgumkloster Distriktsskole, valgte Laura et år på Skibelund Efterskole. Inden hun skulle begynde på gymnasiet, gik Laura i 10.klasse på Skærbæk Realskole. Laura har utrolig let ved at snakke, og her er lidt om, hvorfor hun har valgt tre år på HHX:
”Jeg er mega glad for at gå på HHX. Her er der et stærkt fællesskab, og man snakker både med elever fra egen og andre klasser – og ikke mindst andre årgange.
Det er så fedt at der ikke er noget snobberi – heller ikke ved de ansatte. Man bliver taget seriøst og der er åbenhed om tingene. Der er herligt, at det sociale har stor betydning – det giver en tryghed i hverdagen. Rent fagligt er jeg meget begejstret. Her får jeg nye faglige input! Jeg var så nervøs for de økonomiske fag, men har fundet ud af, at fagene er særdeles relevante. De fag vi har på HHX giver et helt andet indblik i hverdagen, og det er så fedt, at der i undervisningen er mange eksempler som man kan forbinde sig selv med.
Noget andet som er gået op for mig, er hvor mange muligheder en HHX giver. Jeg troede, at man kun kunne tage en økonomisk videregående uddannelse efter HHX, men sådan er det jo slet ikke!! Jeg vil rigtig gerne have et job, hvor jeg arbejder med andre mennesker, måske politi, sygeplejerske eller noget med kommunikation. Der er masser af muligheder og jeg har jo de næste tre år til at finde ud af min karrierevej.”

Theo Muus Meyer, 2.g


Nye fag og drømmen om at blive selvstændig

Efter 9.klasse var afsluttet på Ludwig Andresen Schule, valgte Theo at gå et år på efterskole. Han afsluttede 10.klasse på Agerskov Ungdomsskole i juni 2020, og  startede på HHX i august 2020. Han har en drøm om senere at blive selvstændig iværksætter:
”Både ved introdagene i 8.klasse og ved Åbent Hus i januar fik jeg et særdeles godt indtryk af HHX i Tønder. Jeg mødte imødekommende ansatte og elever, ligesom jeg synes det er spændende, at få nogle fag som jeg ikke har mødt før. Det er fag som jeg skal bruge, hvis min drøm om at blive selvstændig skal realiseres. Det er fedt, at det man arbejder med i skolen, kan man bruge direkte i sin hverdag.
Dagligdagen er meget interessant rent fagligt, og socialt har man det bare rigtig godt på skolen. Inden vi startede kendte jeg mange fra bl.a. fodbold, men jeg har også allerede fået mange nye venner – jeg er rigtig glad for at gå her”.

Mille Bossen, 2.g

Fra Tønder Overbygningsskole til HHX

Mille kommer direkte på HHX efter i juni 2020 at have afsluttet 9.klasse på Tønder Overbygningsskole. Årsagen til Mille har valgt HHX på Det Blå Gymnasium er bl.a. hun gerne vil prøve noget nyt.
”Da vi i folkeskolen arbejdede med økonomiske problemstillinger i samfundsfag fangede det min interesse, da jeg kan godt lide at følge med i, hvad der sker udenfor skolens fire vægge.
Inden vi skulle vælge ungdomsuddannelse var jeg sammen med mine forældre til en vejledningscafe` og her hørte vi om fagene på HHX. Netop dét, at man på HHX arbejder med de ting som sker nu og her tiltaler mig meget.
Nu har jeg gået på HHX i 1 1/2 år og det er vildt spændende med nogle nye fag og nye input. I starten tænkte jeg, om springet direkte fra 9.klasse vil blive for stort, men alle begynder ”fra 0” og jeg synes lærerne er virkelig gode til at forklare tingene, så vi er sat ind i de nye fag. Skolen har mange sociale arrangementer, og jeg synes vi er blevet taget super godt imod – det er fedt”

Marius Møller, 2.g

Marius tog fra idrætsefterskole til HHX

Efter at have afsluttet 9.klasse på Tønder Overbygningsskole i 2019, har Marius været et år på Vejle Idrætsefterskole i 10.klasse. Marius er begyndte på Det Blå Gymnasium Tønder i 2020 og det var et helt naturligt valg for ham:

”For mig var det naturligt at vælge HHX i Tønder. Jeg fik et godt indtryk af skolen både i brobygningen i 8.klasse og ved Åbent Hus besøg i januar. Min søster blev HHX-student i juni 2020, og jeg har den vej igennem set nogle af de spændende opgaver hun har arbejdet med.
Mit forhåndsindtryk af skolen er blevet bekræftet, hvor jeg har oplevet et godt fællesskab, faglige udfordringer og en skole, hvor man også oplever nogle andre fag end kun dem man kender fra folkeskolen. Fag som jeg kan bruge i forhold til min videregående uddannelse.”

Karen Bossen Due, 2.g

Karen fra Gram valgte Det Blå Gymnasium

Karen Bossen Due der kommer fra Gram. Karen er elev i 2.g:
”Jeg valgte HHX på Det Blå Gymnasium i Tønder, da vi ved besøg fik et godt indtryk af skolen, og mødte en masse venlige elever og ansatte. Jeg vil gerne på sigt være selvstændig, og fagene på HHX tiltalte mig, og giver mig mange muligheder.
Jeg er virkelig glad for at gå på skolen. Jeg kendte stort set ingen, men hurtigt har jeg fået en masse venner, oplever et stærkt fællesskab og så har vi nogle fede fag, der giver mig en forståelse for en masse nye områder. Jeg er sikker på det bliver tre gode år.”