Kontakt skolen for informationer om vores gode uddannelser

Er du interesseret i vores uddannelser, så kontakt skolen, og vi vil hurtigt hjælpe dig.

Brug for en snak om dine muligheder?

Har du brug for en snak om dine muligheder eller ønsker du at høre om vores ungdomsuddannelser? Så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi er meget fleksible i forhold til at hjælpe dig videre, så tøv ikke med at tage kontakt til os.

Du er naturligvis også velkommen til vores Åbent Hus, som afholdes lørdag den 25. januar 2025 klokken 10:00 – 13:00.

Vi er også med når der afholdes uddannelsesaftener på de lokale skoler i Tønder Kommune. Vi vil rigtig gerne være synlige i hele Tønder Kommune, og derfor kan du også finde os, når der afholdes forbrugermesser i kommunens forskellige byer.

Er du elev i 8.9. eller 10.klasse, så bliver der mulighed for brobygning her på skolen. Du skal blot snakke med din UU-vejleder. Du kan finde information om tilmelding til brobygning via linket nedenfor:
Information om brobygning

Vi har brobygning for elever i 9. klasse i uge 39 og 40. Her er du sammen med andre elever fra 9. klasse i en uge, hvor I kommer til at opleve dagligdagen på Det Blå Gymnasium Tønder, få et indtryk af det faglige niveau, prøve velkendte og nye fag. Du vil også få muligheden for at opleve vores stærke studiemiljø samt høre vores vejledere fortælle om vores uddannelser – som jo er dine muligheder.

Er du elev i 10. klasse, så er der obligatorisk brobygning. Her bliver du elev hos os i 2 eller 3 dage, hvor du ligesom eleverne i 9. klasse kommer til at opleve dagligdagen på skolen. Brobygningen for 10. klasse er i 2024 i ugerne 46, 47 og 48 – snak med din UU-vejelder om tidspunktet for dit besøg.

Der arrangeres også introduktionskurser i 8. klasse. Her er du i en uge ude at besøge 5 forskellige uddannelser – altså en uddannelse pr. dag. Hos os kommer du til at møde en af vores studievejledere, og du får undervisning i mindst et af vores kernefag samt et fag du kender fra folkeskolen. Introduktionskurser i 8. klasse er fra uge 9 til uge 16 – snak med din UU-vejleder om, hvornår I har muligheden for at besøge os.

Nedenfor kan du læse lidt om vores attraktive uddannelser HHX, EUX Business og EUD Business – god fornøjelse!

Vi glæder os til at vise dig vores herlige skole og vores fede fag – prøv at tag med dronen rundt i vores nye hal – ja tak til en Dronetur

Vi står parat til at hjælpe dig

Vores uddannelser er et godt springbræt til dit videre uddannelsesforløb. Uanset hvad din drøm er, så giver en af vore uddannelser en god start på din videre karriere. Du behøver derfor ikke en færdig karriereplan, inden du begynder hos os. Tværtimod kan uddannelsen hjælpe dig til at beslutte, hvilken videregående uddannelse og karrierevej, der passer til netop dig!

På vore uddannelser kan du dyrke og styrke de fag, der netop matcher dine interesser. Du vil møde fag, som er unikke for enten EUD/ EUX Business eller Handelsgymnasiet blandet med nogle af de fag, du allerede kender fra grundskolen. Du vil som elev blive udfordret på din kreative og logiske sans på en helt anden måde, end du er vant til. Som elev hos os vil du opleve en tæt kontakt til erhvervslivet med opgaver taget direkte fra virkeligheden.

Vi arbejder helt tæt på virkeligheden og mener, det skal være sjovt at lære! Vi tror på, at du lærer bedst, hvis du har en klar fornemmelse af, hvordan teorien bruges i praksis. Derfor tager undervisningen i vid udstrækning udgangspunkt i verden omkring os.

Gymnasiet
Gymnasieuddannelserne adskiller sig nu “kun” på studieretningsfag. Fag som Afsætning, Virksomhedsøkonomi, Jura og International økonomi er fag med et dagsaktuelt samfundsorienteret indhold, der bringer dig som elev tættere på virkeligheden. Vi har naturligvis også de traditionelle fag som Dansk, Engelsk, Matematik osv. – vel at mærke på det samme niveau som på andre gymnasiale uddannelser. Hvis du fx. ønsker at læse Jura, Psykologi, Historie, Statskundskab, Økonomi, sprog, IT-videnskab eller at uddanne dig til lærer, pædagog, sygeplejerske eller vil ind til politiet eller forsvaret, så giver HHX adgang til dette. Faktisk starter vi i 2024 en politilinje i samarbejde med Politiskolen og Syd & Sønderjyllands Politi. Læs mere om politilinjen her

Faktisk giver HHX adgang til mere end 240 videregående uddannelser – afhængig af de valgte fag og niveauer.

EUD Business og EUX BusinessEUD Business er for dig, der er målrettet og ambitiøs, og som drømmer om at arbejde med salg og handel. Det kan også være, du har en iværksætter i maven, at du vil være leder eller vil arbejde med events. Inden for salg kan du blive uddannet som salgsassistent inden for bl.a. modetøj, elektronik, smykker og kosmetik, eller du kan arbejde som sælger i større eller mindre virksomheder. Har du lederdrømme, er detailbranchen også et oplagt sted at arbejde.

EUX Business
EUX Business er en ungdomsuddannelse, der giver dig mange muligheder og kompetencer inden for blandt andet kontor, handel, innovation og ledelse. Efter to år i skole er du klar til at komme ud i erhvervslivet med en toårig elevplads i en virksomhed. Med en EUX Business får du et stærkt fundament for din fremtid, da du også kan læse en videregående uddannelse, hvis det er det, du brænder for.

Som elev på EUX Business kan du enten specialisere dig inden for Handel & Ledelse eller Administration & Ledelse. I løbet af de to første år får du fag på højt gymnasialt niveau. Du får fag som dansk og engelsk, men du har også mulighed for at få fag som markedsføring og innovation. På EUX Business kan du vælge netop de fag, som interesserer dig mest, samtidig med at du vil få kompetencer, der er efterspurgte af erhvervslivet.

Med en EUX Business ér du i virkeligheden. Fagene bliver undervist med udgangspunkt i, at teori hurtigt kan bringes i anvendelse. Som EUX Business-elev bliver du forberedt på at komme ud i erhvervslivet, og hvis du foretrækker at læse videre, giver fagene på gymnasialt niveau dig også mulighed for det.

Asger Rytter, HHX-student 2022:
”Jeg har i mine 3 år på Det Blå Gymnasium Tønder, fået en masse gode venskaber med mennesker, som jeg ikke kendte før jeg startede. Derudover har jeg fået nogle faglige kompetencer som giver indblik i økonomien og virksomhedernes verden. Fagene er virkelighedsnære, hvilket jeg godt kan lide. Det var også grunden til at jeg valgte Den Internationale studieretning som virkeligt giver en forståelse for, hvordan verdensøkonomien hænger sammen. Det var for mig, vigtigt at lære om.”

Johanne Haahr Gad, HHX student 2022

“Jeg valgte Det Blå Gymnasium Tønder, fordi de tilbyder nogle nye og virkelighedsnære fag. Derudover har skolen nogle gode faciliteter stillet til rådighed. Sidst, men ikke mindst, sætter jeg stor pris på den gode stemning på skolen, også mellem ansatte og elever, hvor man altid har mulighed for en god snak eller en hyggelig stund udenfor den daglige undervisning.”

Nicolaj Møller Nielsen, EUX-student 2021, og nu speditionselev ved K.Hansen Transport

”Jeg brugte min EUX-uddannelse til at starte min kontorkarriere, da man får muligheden for at vælge mellem retningerne detail, handel og kontor. EUX Business er en praktisk og god uddannelsen, der kun tager 2 år i skole, og så kan man komme hurtig ud i det erhvervslivet bagefter.
Efter min EUX startede jeg som elev hos K. Hansen transport som speditør/disponent elev. De ting vi lærte de to første år på EUX Business, kunne jeg tage med ud hos virksomheden og arbejde med i praksis, fx sidder jeg nu og planlægger ture til 15 erfarne chauffører, som kører rundt i hele Danmark.”

 

Gitte Lyse Gjesing

Studievejleder og underviser i Spansk