Byggerier

Læs om vores byggerier

Campus Tønder etableres i 2015

Byggerierne
Første step af byggeriet ved skolen var MIND FACTORY by ECCO, der blev bygget i 2014 med ECCO som bygherre. Et innovationshus, der er til glæde for alle unge på Tønder Kommunes folkeskoler og ungdomsuddannelser, som i dag driver huset sammen. Se mere om stedet på MIND FACTORY by ECCO

Første etape af byggerierne på skolen blev igangsat i forbindelse med etableringen af Campus Tønder. Her blev der bygget 1.sal på dele af skolen, hvor der er flotte klasselokaler, mødelokale og Gamerrum. I forbindelse med byggeriet, blev der etableret en ny fælles Kantine for alle elever på Campus. For vores vedkommende blev der etableret ny administrationen, ligesom lærerværelse, forberedelseslokaler samt kontorer blev renoveret.

Det Blå Gymnasium Tønder er en del af Campus Tønder, der byder på flere ungdoms- og erhvervsuddannelser. Uddannelsesinstitutionerne er VUC Syd og EUC Syd, ligesom Tønder Kommune er repræsenteret med den kommunale 10.klasse, Tønder10, samt Ungdommens Uddannelsesvejledning. Byggeriet af Campus Tønder blev indviet den 29. august 2015.

Campus Tønder blev indviet af HKH Prinsesse Marie.

Video: Sådan skaber vi en skole med rammer i verdensklasse

Multibane, beachvolley, fitness-område og Padelbane

Igangsættelsen af de flotte udendørsarealer ved Det Blå Gymnasium Tønder, tog for alvor fart, da vi i efteråret 2019 kunne indvie det flotte område med Multibanen til boldspil, beachvolleybanen samt det populære outdoor fitness område. Billedet nedenfor viser området, inden etableringen af multibane, beachvolley og fitnessområde.


Det var formanden for Tønder Handelsskoles Venner, Solveig Andersen, der foretog indvielsen af det fine udendørsområde


Skolens direktør, Carsten Uggerholt Eriksen, holdt indvielsestalen.

I dag fremstår området med lækre udendørsfacilliteter, som er til stor glæde for skolens elever.

I efteråret 2021 blev der anlagt en disc golf bane ved Det Blå Gymnasium. I første omgang er det en 6-hullers bane, som skal udvides til en 9-hullers bane, når de sidste byggerier står færdige.

Det populære padeltennis har for alvor vundet indpas i Danmark. Det er også tilfældet for eleverne på Det Blå Gymnasium, som flittigt bruger skolens Padeltennisbane, som blev anlagt i sommeren 2022.

2023-2024 gennemføres næste step med Amfi-bane og sportshal

2023 blev et meget spændende år i forhold til nye tiltag omkring Det Blå Gymnasium Tønder. Der blev opstartet byggeri af en amfibane. Amfi-banen ved Det Blå Gymnasium skal kunne benyttes til flere formål. I midten skal der være en lille fodboldbane, og den skal være omkranset af amfi-siddepladser. Der kommer til at være et overdække, hvorunder der kan opføres teater eller spilles musik. Banen er færdig og klar til indvielse i foråret 2024.

Med et stort økonomisk bidrag fra A.P.Møller Fonden på 22,5 millioner kroner, blev en drøm muliggjort. Nemlig muligheden for at kunne bygge en sportshal i tilknytning til Det Blå Gymnasium Tønder. Dette byggeri er gået i gang i foråret 2023, og så står den flotte hal klar til brug i sommeren 2024. Hallen bygges lige øst for Det Blå Gymnasium Tønder og forbindes til skolen med en forbindelsesgang. Hallen kommer til at ligge ved siden af Multibanen, og den nuværende “bagindgang” sløjfes.

Fra skolen går man via forbindelsesgangen ind i hallens foyer, hvortil man kan gå til omklædningsfaciliteter eller fitnesslokale.

  

Hallen bygges i størrelse, så der kan være en håndboldbane med de korrekte anerkendte mål i bredde og længde.

Campus Kollegiet

Boligselskabet Domea bygger et flot kollegium med ungdomsboliger i umiddelbart tilknytning til Campus Tønder. Campus Kollegiet er beliggende i et ret åbent område, meget tæt på indkøb og grønne arealer. Studieboligerne er grupperet i tre længer af to etager. Således bliver der skabt et indre og mere intimt gårdrum. Mod nord afgrænses gårdrummet af et stort fælleshus, der danner kobling til de grønne omgivelser.

Boligerne er fordelt på tre typer. Bebyggelsen indeholder 34 studieboliger, 4 praktikant-/ trainee-boliger og 4 tilgængelighedsboliger. De tilgængelige boliger er placeret i stueplan, mens praktikantboligerne er placeret på første sal. Studieboligerne har et bruttoareal på omkring 33,7 kvadratmeter, mens praktikant- og tilgængelighedsboligerne er omkring 37-39 kvadratmeter. Praktikantboligerne fungerer også som deleboliger.
Et stort fælleshus vil blive stedet, hvor eleverne kan mødes efter skoletid eller i pauserne. Huset kan bruges til arrangementer, men er også ideelt til uformelt samvær. Fælleshuset indeholder et køkken, toiletter, vaskerum og teknikrum til ventilation samt et stort fælleslokale.
Byggeriet forventes at gå i gang i sommeren 2024, således kollegiet er klar til brug i 2025.