Skolen tilbyder Cambridge English

Dette giver eleverne mulighed for at søge ind på universiteter i hele verden

Hvad er Cambridge Engelsk?

Alle elever på HHX på Det Blå Gymnasium Tønder har engelsk på A-niveau, og fra dette skoleår er der nu et yderligere tilbud om at gennemføre C1-niveau i engelsk. C1 niveau betyder, at man efter eksamen har de sproglige kvalifikationer til at kunne søge ind på de engelsksprogede videregående uddannelser uden for Danmarks grænser.
Dermed får skolens elever muligheden for at få de rette sprogkvalifikationer, så de kan søge ind på universiteter i hele verden. Det er rigtigt vigtigt, fordi mange af vores elever drømmer om en fremtid i udlandet, enten med studie eller job, eller begge dele. Det øger elevernes muligheder at have sådan et certifikat i hånden, så de ikke længere er bundet til at læse i Danmark. Med det her certifikat får de adgang til at søge 8000 studie- og arbejdspladser internationalt.
Det nye engelsktiltag er en del af Det Blå Gymnasiums internationale strategi. Vi har hele tiden fokus på, at vi bliver ved med at højne kvaliteten i det vi gør, så vi kan følge med de krav, som de internationale uddannelsesinstitutioner stiller til deres ansøgere. Det er alle eleverne på Det Blå Gymnasium, der har mulighed for at tage del i Cambridge english-undervisningen. Men undervisningen foregår sideløbende med den almene undervisning, hvilket betyder, at eleverne skal bruge ekstra timer på et C1-niveau.

Nick Charles Porter

Engelsk