EUD Business - grundforløb 1

For dig der vil hurtig ud i erhvervslivet

Grundforløb 1

Hvem kan begynde på grundforløb 1:
Grundforløb 1 (GF1) på EUD Business er starten på din erhvervsuddannelse, hvis du kommer direkte fra 9./10. klasse eller har afsluttet grundskolen inden for de seneste 14 måneder.
Du kan begynde på Grundforløb 1 på EUD Business, hvis du:

  • Kommer direkte fra 9. eller 10. klasse (eller det er max 14 måneder siden, at du forlod grundskolen)
  • Ikke tidligere har været påbegyndt et grundforløb 1
  • Ikke har afsluttet 1. år af en gymnasial uddannelse
  • har bestået afgangsprøven i dansk og matematik med mindst 02 i gennemsnit i karakter. Opfylder man ikke kravene, så skal man til en optagelsesprøve. Læs mere om adgangskravene www.uvm.dk.

Hvad laver man på EUD Business – grundforløb 1
Grundforløb 1 tager kun 20 uger (½ år) at gennemføre, hvorefter du skal videre på grundforløb 2, som også tager 20 uger at gennemføre. Når du har gennemført og bestået begge grundforløb, så kan du søge en elevplads i en virksomhed.
Dermed er EUD Business målrettet dig, som brænder for at komme ud i virkeligheden og få en læreplads. Allerede efter ét år på skole er du klar til en elevplads i en virksomhed.

På EUD Business lærer du en masse om service-, butik- eller handelsbranchen. Hvordan indretter man en butik, hvordan markedsføre man bedst til de forskellige målgrupper, hvad er vigtigt i kundebetjeningen, hvordan sælger man mest muligt, hvilke ting skal man være opmærksom på i forbindelse med at starte egen butik, salg via e-handel og meget mere.

Fagretninger
Når du søger om optagelse til EUD Business direkte efter 9-/10. klasse skal du vælge en fagretning inden for det område, som interesserer dig mest. Du kan vælge mellem følgende to fagretninger, der retter sig mod forskellige jobtyper:

  • Butik og E-handel (målrettet jobs i butikker, webshops og inden for events)
  • Business to business (b2B) (målrettet jobs med fokus på handel mellem virksomheder

Fagretning: Butik og E-handel
Ønsker du en butikskarriere inden for fx mode og design, sportsudstyr, elektronik, smykker eller måske kosmetik? Og vil du vide mere om webshops og det at arrangere spændende events for forskellige kunder? Så er denne fagretning et oplagt valg.

På fagretningen kigger vi nærmere på emner som omsætning, avance og overskud og det at lave budgetter. Du lærer samtidig om det personlige salg ligesom du får et indblik i intern og ekstern kommunikation – både over for kunder og leverandører.

Fagretning: Business to business (b2b)

Fagretningen Business to business (B2B) er for dig, der brænder for en karriere med fokus på handel mellem virksomheder. I undervisningen kommer du tæt på handelsvirksomheder, og du lærer om begreber som omsætning, salg, prisfastsættelse af varer, ordrehåndtering og meget mere. Du lærer desuden at købe og sælge varer til den rigtige pris og samtidig får du et indblik i emner som IT og E-handel. Endelig lærer du også om lagerstyring, videresalg og det at arbejde med kunder og leverandører.

På fagretningen kommer du også til at prøve at oprette egen virksomhed eller lave en større event på skolen. Desuden har du mulighed for at blive talentelev eller deltage i skolens ’iværksættermiljø’, hvis du sidder med en god idé. EUD Business eleverne har i efteråret 2022 lavet en genbrugsbutik på skolen. Butikken hedder “Butik nyt liv” og er fysisk placeret på skolen. Her kan elever og ansatte på skolen, købe og sælge genbrugstøj.

Dine fag på grundforløb 1:
Dansk C- eller D-niveau (niveauet afhænger af din fagretning).
Engelsk C-niveau
Samfundsfag C-niveau
Almene erhvervsfag (fx innovation, kommunikation, sundhed og samarbejde hvor du lærer noget om dig selv, virksomheder, økonomi og arbejder med selv at få idéer.)
Virksomhedsrettede projekteter, hvor du kommer til at arbejde med både små og store virksomheder i lokalområdet.

Efter Grundforløb 1
Efter grundforløb 1 skal du fortsætte på grundforløb 2. Her specialiserer du dig inden for ét af fagområderne: detail (butik), handel eller event. Elever under 25 år, og som har afsluttet grundskolen for mere end 14 måneder siden, begynder som udgangspunkt direkte på grundforløb 2

 

Grundforløb 2

Læs mere om grundforløb 2 her

Med en EUD Business får du mange muligheder for jobs, hvor du kommer til at arbejde med salg, marketing og i tæt kontakt med gode kollegaer. Et godt og praktisk springbræt til dit drømmejob.