Ansøg om optagelse på HHX eller EUX Business via optagelse.dk

Er du elev i 9. eller 10. klasse, skal du søge om optagelse på en ungdomsuddannelse via www.optagelse.dk. For at starte i det kommende skoleår, er ansøgningsfristen for at tilmelde dig den 1. marts 2021.

Når du skal søge optagelse, kan du klikke på linket Søg optagelse på HHX eller EUX Business . Herefter logger du på med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, logger du ind på siden med dit NemID.

Hvis du vil se en video om, hvordan du udfylder de forskellige typer af uddannelsesønsker, skal kan du klikke på linket: Videoer om udfyldelse af uddannelsesønske i optagelse.dk

Når du søger om optagelse, skal du først angive navnet på skolen, hvor du søger optagelse. Tidligere skulle du også angive en studieretning ifm. ansøgningen. Det skal du ikke længere! Hvis du ønsker at gå på HHX, så tilmelder du dig blot Handelsgymnasiet, og så skal du i løbet af de første tre måneder på HHX beslutte dig for, hvilken studieretning du ønsker at tage.

Når du søger om optagelse på en ungdomsuddannelse, så skal du vedlægge en studievalgsportfolie. Det er det skema, som du formentlig har arbejdet med i de seneste år. I Studievalgsportfolien skal du skrivet dine refleksioner over de vejledningsaktiviteter, som du har deltaget i. Skemaet skal lægges ved din uddannelsesplan ved ansøgning til ungdomsuddannelse. Læs mere om studievalgsportfolie.

Når du har sendt ansøgningen afsted, så går der lige lidt tid inden du får svar. Vi sender en skriftlig besked fra vores Administration inden påske omkring det videre forløb. Vi tilbyder introsamtaler for alle kommende elever og deres forældre – disse afholdes i april og maj måned, og her kommer I til at snakke med en af vores studievejledere.

Der er skolestart i det kommende skoleår mandag den 9.august

Er du i tvivl om adgangskravene for optagelse, så kan du se dem her: Adgangskrav HHX og Adgangskrav EUD & EUX Business

Du er naturligvis ALTID velkommen til at kontakte os, hvis der er spørgsmål til optagelse på en af vores uddannelser. Kontakt skolen på 73 73 40 80 eller skriv direkte til en af vores vejledere Flemming Sørensen på mail: [email protected]. Du kan også bruge chatfunktionen her på hjemmesiden.