DM i handelsskolehåndbold afviklet i Tønder

I dagene 7. og 8. februar afviklede vi på Det Blå Gymnasium Tønder årets ”DM i håndbold for handelsskoler”.

/ Alle Nyheder / 5 måneder siden

Det var 4. gang i træk at stævnet blev afviklet i Tønder, og igen i 2024 var stævnet fuldt booket med dygtige, unge håndboldspillere fra hele Danmark,
Deltagerne overnattede på skolen, og blev om morgenen transporteret ned i Tønderhallerne af Bingo Rejser , hvor de mange kampe blev afviklet.
Om baggrunden for igen at holde stævnet i Tønder, siger stævneansvarliglig Flemming Fille Sørensen:
”Vi har fantastiske faciliteter i Tønder – både på Det Blå Gymnasium, men også hos vores gode samarbejdspartner i Tønderhallerne. Her har vi mulighederne for at give deltagerne de bedste betingelser for et håndboldstævne. Samtidig får deltagerne en god oplevelse i Tønder – en oplevelse de husker tilbage på, og hvem ved, måske får de en dag måske lyst at komme tilbage til Tønder Kommune? Samtidig har vi på skolen mange håndboldspillere, og dem vil vi naturligvis også bakke op om. Det er vigtigt for os, at til stævnet – ud over at spille håndbold – også er tid til at dyrke de sociale fællesskaber, som er så vigtige for de unge mennesker. Mange deltagere har tidligere gået på efterskole sammen, eller er på udtaget hold, og de har så mødtes i Tønder til en god fælles oplevelse”.
Der blev spillet meget flot håndbold under stævnet, og begge dage var der nogle af ”fremtidens profiler”, som løb rundt i Tønder. For få år siden var det bl.a. Mads Hoxer, Mads Svane og Victor Bergholt, som deltog. Om et år eller to, så er der helt sikkert nogle af spillerne fra dette stævne, som er at finde på et ligahold i enten dame- eller herreligaen.
Onsdag aften havde vi arrangeret foredrag for spillerne. Tidligere landsholdsspiller og stor profil i Flensburg Handewitt, nuværende sportschef i KIF Kolding, Lars Christiansen, fortalte i et inspirerende oplæg om bl.a. dele af hans karriere, godt krydret med emner, som de unge kunne relatere sig til i hverdagen.
Torsdag var der kampe efter cupsystemet og senere placeringskampe, hvor resultaterne fra de forskellige rækker blev som følger:
Dame A:
Campus Vejle
Tietgen
Tradium
Dame B
Skjern
Silkeborg
IBC Fredericia
Herre A:
EUC Nordvest (Mors/Thy) 1
EUC Nordvest (Mors/Thy) 2
Skjern
Herre B:
Det Blå Gymnasium Sønderborg
Tietgen
Tradium
Herre C:
Silkeborg
Aars
Rønde
Både før, under og efter stævnet har der været involveret mange mennesker for at få det til at fungere. Alle – uanset funktion – vil vi gerne sig TAK for indsatsen!
”Det er fantastisk med den opbakning vi har mødt i forbindelse med dette stævne. Mange frivillige hjælpere er stået tidligt op for at lave morgenmad, eller har hjulpet med at servere frokost eller aftensmad. ALLE har mødt vores gæster med et smil, og det vækker begejstring. Vores forplejning fra Tønderhallerne og Øster Højst Kro har været topklasse. REMA1000 har sponsoreret morgenmaden, ligesom mange andre har bakket op og støttet stævnet – uden jer, ingen stævne!
Trøjesponsorer
Ecco, OK og Next Mobillity Tønder
Bilsponsorer
Next Mobility Tønder
Bussponsorer
Bingo Rejser og THT Tønder
Morgenmaden var sponsoreret af:
Rema 1000 Tønder, Ravsted Slagteren og Søgaard Saft
Aftensmaden blev leveret af
Øster Højst Kro
Øvrige sponsorer:
PTI
Kreditbanken Tønder
Sydbank Tønder
Bygma Tønder
Advokatfirmaet Karen Marie & Anders C. Hansen
Sport 24 Tønder
Lotek
HOT Skilte Tønder