Det Blå Gymnasium og EUC Syd styrker samarbejdet om HTX

Fra det kommende skoleår bliver den tekniske studentereksamen HTX en del af Det Blå Gymnasium i Tønder, og dermed styrkes det mangeårige samarbejde med EUC Syd.

/ Alle Nyheder / 7 måneder siden

EUC Syd og Det Blå Gymnasium Tønder har efter mange års tæt samarbejde besluttet at rykke endnu tættere sammen, så den tekniske studentereksamen HTX fra det nye skoleår bliver en del af Det Blå Gymnasium i Tønder.

”Jeg er glad for, at vi nu styrker samarbejdet yderligere ud fra et fælles ønske om at flere unge skal vælge HTX i Tønder. Begge skoler har nydt godt af samarbejdet i mange år, og nu er vi der, hvor vi kan se god mening i at rykke endnu tættere sammen,” siger Peter Brodersen, vicedirektør og rektor på EUC Syd, og fortsætter:

”HTX vil som hidtil være ejet af EUC Syd, men eleverne og de ansatte vil opleve, at undervisningen og alle øvrige aktiviteter primært foregår på Det Blå Gymnasium Tønder i et fælles skolemiljø sammen med HHX og den merkantile EUX.”

Også Carsten Uggerholt Eriksen, direktør på Det Blå Gymnasium Tønder, glæder sig over aftalen:

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med EUC Syd i mange år, og jeg glæder mig over, at vi nu har fundet en vej for at arbejde endnu tættere sammen til gavn for eleverne i Tønder. HTX er den naturvidenskabelig studentereksamen og den perfekte vej for dem, der fx vil arbejde inden for ny teknologi og ingeniørområderne eller læse medicin,” siger han.

Fælles studieture, valgfag og undervisere
Ud over fælles skolemiljø vil eleverne på tværs af HTX og HHX også have fælles valgfagskatalog, dele undervisere, deltage i fælles studieture og fælles faglige og sociale arrangementer.

Ole Dalsgaard bliver uddannelseschef med ansvar for både HHX og HTX i Tønder. Og selvom de to uddannelser er forskellige, er der også mange ligheder, mener han.

”Selve undervisningen på både HHX og HTX er virkelighedsnær og praksisrettet, og derfor passer det godt, at vi nu samler de to uddannelser under Det Blå Gymnasium Tønder,” fastslår han.

Interesserede kan komme og høre om alle uddannelserne på Det Blå Gymnasium til åbent hus 27. januar kl. 10-13 på Martin Hammerichsvej 3 i Tønder. Uddannelserne er: EUD, EUX, HHX og HTX.