Akademi for Businesstalenter i Syd skudt i gang hos Ecco

/ Alle Nyheder / 7 måneder siden

I sidste uge mødtes 33 udvalgte 1.g’ere fra syv handelsgymnasier i Syddanmark for første gang på det nye Akademi for Businesstalenter. Hos Ecco i Bredebro blev teori fra undervisningen testet af i praksis.

Hvad gør man, når man er direktør for et handelsgymnasie i Tønder med dygtige elever, men det eneste talentprogram, man kan tilbyde dem, er målrettet STX-elever? Man laver ganske simpelt sit eget Akademi for Businesstalenter i samarbejde med Region Syddanmark og syv handelsgymnasier i Syddanmark.

Torsdag og fredag blev akademiet så skudt i gang for de første 33 businesstalenter fra de syv skoler med forløbet ”Ecco-camp,” hvor eleverne kom helt tæt på den store danske succesvirksomhed og via casearbejde fik brugt teorien fra hverdagens undervisning i praksis.

”Vores elever har længe efterspurgt et moderne talentforløb målrettet HHX-elever med fokus på samarbejde med lokale virksomheder. Vi er stolte af, at vi kan skyde første modul i gang hos os i samarbejde med Ecco, som er en spændende virksomhed for eleverne at få indblik og skabe netværk i,” siger Carsten Uggerholt Eriksen, direktør for Det Blå Gymnasium Tønder.

Et fagligt boost og værdifuldt netværk

I løbet af de to dage skulle eleverne høre forskellige oplæg om Ecco og ud fra det arbejde med opgaver og cases i praksis – fx skulle de oprette og fintune en LinkedIn-profil og løse en markedsføringsopgave.

Hvert modul er tilrettelagt af en af de syv deltagende skoler og tager udgangspunkt i et samarbejde med en lokal virksomhed. Og den model gavner både talenterne og virksomhederne, mener projektkoordinator Anette Okholm fra Det Blå Gymnasium Tønder:

”Projektet er en gevinst for både elever og virksomheder. Eleverne får et fagligt boost, skaber netværk hos lokale virksomheder og et godt springbræt til deres videre uddannelsesvej. Samtidig styrker projektet de lokale virksomheders mulighed for talentrekruttering, som i bedste fald kan medføre, at talenter vender ’hjem’ til Syddanmark efter endt uddannelse, fordi de har nogle relationer at bygge på,” siger hun.

Glade for målrettet indhold

Da første modul af Akademi for Businesstalenter var slut fredag eftermiddag, kunne de 33 talenter rejse hjem igen med rygsækken fuld af ny viden og nye kontakter.

”Det er fedt, at indholdet taler til vores businessliv efter skolen. Det er meget målrettet HHX, og man føler, man får noget ud af det, ” siger Cecilie Wester fra Vejen Business College og elev på Akademi for Businesstalenter.

Også hendes to medstuderende, Sofia Schmidt og Liv Beyer, ser frem til at følge akademiforløbet de næste tre år:

”I takt med at vi kommer ud på virksomhederne i forløbet, får vi erfaringer og netværk, og vi får testet det, vi lærer til undervisningen af i praksis. Denne gang fik et indblik i Ecco lige fra produktionen til salg og marketing, og det giver et indblik i, at der ligger ret meget bag produktet.”

Næste gang akademideltagerne mødes er i juni 2024 i Varde med temaet Forbrugeradfærd og grøn omstilling som omdrejningspunkt.

 

Om Akademi for Businesstalenter

Akademiet for Businesstalenter er et nyt talentprogram udviklet til udvalgte elever på de syv HHX-gymnasier, som er partnerne i regionsprojektet “Karriere og talentudvikling i Syd”. Det henvender sig til dygtige og nysgerrige elever, der ønsker at udveksle ideer om erhvervsorienterede emner i et ambitiøst miljø. Akademiforløbet strækker sig fra 1.g til 3.g og er struktureret i syv forskellige moduler med udgangspunkt i en konkret virksomhed.

De medvirkende skoler er: Det Blå Gymnasium Tønder, Det Blå Gymnasium Vestfyn, Det Blå Gymnasium Sønderborg, Det Blå Gymnasium i Varde, Vejen Business College, Ribe Katedralskole, HHX og Grindsted Gymnasie- &Erhvervsskole.

Læs mere om Akademi for Businesstalenter her: www.abt.dk