Sønderjyske mesterskaber i Company Programme

Det Blå Gymnasium Tønder var i dag vært for årets sønderjyske mesterskaber i Company Programme

Det Blå Gymnasium Tønder var i dag vært for årets sønderjyske mesterskaber i Company Programme, der blev afviklet med deltagelse af HHX- og HTX-elever fra EUC Syd, IBC Aabenraa, Det Blå Gymnasium Haderslev, Det Blå Gymnasium Sønderborg og Det Blå Gymnasium Tønder.

Konkurrence skal skærpe interessen for iværksætteri
Konkurrencen, Company Programme, tidligere kendt som Young Enterprise, afholdes af Fonden for Entreprenørskab. Konkurrencen er for landets ungdomsuddannelser og samler i år flere end 4.000 deltagende på landsplan, som alle dyster med deres eget unikke produkt. Formålet med konkurrencen er at samle landets iværksætterspirer med passion og drive, og at give dem et realistisk indblik i den proces man gennemgår for at blive selvstændig eller realisere sin gode idé.
Iværksætterforløbet afholdes for at give unge mennesker der interesserer sig i dette vitale felt, den nødvendige erfaring og viden, og kombinere den energi og ambition der kræves for at opnå succes

Løvens Hule
TV-programmet Løvens Hule er i øjeblikket meget populær, og i dag var det de deltagende elevers opgave, at pitche og præsentere deres produkt for dagens dommere. Eleverne har i faget Innovation arbejdet med at fremstille produkter, som opfyldte et ikke afdækket behov.
I dagens konkurrence blev der dystet i fire kategorier; Business & service, Society & globalization, Science & technology samt Trade & skills.
Alle hold havde en stand, hvori der var en grafisk præsentation og et praktisk produkt af deres prototype. I løbet af dagen fik alle hold 2 dommerbesøg ved deres stand – både et stand interview og et lukket dommerinterview. Derudover skulle hver gruppe pitche deres produkt i 4 minutter.
Alle dommere havde på forhånd læst grupperne faglige rapporter om produkterne, og havde således mulighed at forberede sig på de enkelte elevgrupper.

DM plads på spil
De mange grupper kæmpede i første omgang om at gå videre til de Syddanske Mesterskaber i Company Programme, der bliver afviklet i Kolding den 18. marts. De to bedste hold fra hver kategori kvalificerede sig, ligesom dommerkomitéen havde fire wildcards, som ligeledes får muligheden for at tage næste step mod DM. Årets Danmarksmesterskab i Company Programme afholdes i Industriens Hus i København den 22. april.

Lokal succes
Sideløbende med denne konkurrence, så havde Nordea en dommerkomité på plads. De hyldede de efter deres mening tre bedste grupper med et fint beløb. Et beløb, som grupperne kunne investere i produktudvikling. Nummer 2 i denne gruppe blev Medicine Trade, der består af lokale elever. Medicine Trade er en app, som er udviklet til at hjælpe personale i sundhedssektoren i forhold til medicinering af patienter.
Vinderen af Nordeas pris blev ligeledes en lokale gruppe, Harvestic, som er en plastopsamler, der samtidig laver en affaldssortering.

Masser af gode ideer
Der var masser af gode ideer og produkter ved dagens konkurrence. Ud over de to ovennævnte, så havde en gruppe udviklet en kasse, der gør det sjovt for børn at rydde op. En anden gruppe havde opfundet en vaccumpakning til skraldepapir, mens andre igen havde en støvsuger som er indbygget i væggen.

Kathrine Uhd og hendes gruppe, havde med produktet Small living, udarbejdet et produkt for studerende, som bor i en lille lejlighed:
”Unge som flytter hjemmefra og skal bo i en lille lejlighed, har måske hverken den store økonomi til møbelindkøb og ej heller så meget plads i lejligheden. Derfor har vi udviklet et 3-i-1 produkt bestående af en sammenklappelig seng, der også indeholder et bord og en stol. Det er let at fastgøre i væggen, og kan så slåes ud alt efter behov. Det udnytter pladsen i lejligheden. Vi har udviklet en prototype, og ligeledes lavet markedsføringsmateriale.
Den første præsentationsrunde gik godt, men vi er lidt spændte på den 4 minutters pitch vi skal i gang med om lidt. Det har været mega fedt at arbejde med innovation, design og produktudvikling. Vi er blevet inspireret af mange forskellige, og har fået et godt indblik i arbejdsgangen i en virksomhed. Vi har gjort det sådan, at os der går på HTX har arbejdet med teknologien, mens HHX-eleverne har arbejdet med markedsføring og budget. Vi håber på succes.”

Gruppen var ikke blandt de grupper som fandt vej til regionsfinalen. Det gjorde to andre lokale grupper til gengæld. Både Medical Trade og Harvestic, skal med, når der den 3. marts er iværksætterboost, inden de næste gang skal i konkurrence ved Regionsfinalerne den 18. marts.