Butik nyt liv er åbnet

Elever har åbnet genbrugsbutik på skolen

Elever fra EUD Business sætter fokus på bæredygtighed og i forbindelse med et skoleprojekt, har de åbnet en genbrugsbutik på skolen, hvor det er muligt at købe og sælge tøj. ”Nedbring dit forbrug, og køb noget genbrug” er budskabet fra eleverne.

Vores elever på de forskellige uddannelser arbejder hver dag med emner og projekter, hvor der er sammenhæng mellem teori og praksis. Virkelighedsnære opgaver som giver eleverne et indblik i mange forskellige områder. Da vi også er verdensmålsskole, så ønskede eleverne på vores EUD Business, at lave et projekt med fokus på bæredygtighed. Kombinationen af ønskerne fra eleverne og indholdet i uddannelsesmålene, så var det helt oplagt at åbne en genbrugsbutik på skolen.

Det er en intern butik, hvor konceptet bliver, at man som elev eller ansat kan sælge sit brugte tøj og købe andres billigt. Butikken bemandes af elever fra EUD Business, og man kan indlevere tøj der ønskes solgt til dem på givne tidspunkter. Man udfylder selv en salgsformular, hvorefter man får udleveret hangtags og bøjler.
Butikken hedder “Butik Nyt Liv” og findes i lokale 29. Den er åbnet i dag torsdag d. 10. november, og vil have åbent tirsdage og torsdage i spisepausen, samt til fredagsbarer.

I kan følge genbrugsbutikken på instagram, hvor der løbende vil blive postet fra: https://www.instagram.com/butik_nyt_liv/

I forbindelse med projektet vil eleverne gerne takke Tøjeksperten, Mr. Hoff, By Hoff, Bog & Ide, Rema100 Tønder, Kvickly Tønder, Sport24, Bygma og Jürgensen for bøjler, goodiebags samt ting til indretning af butikken.

Lektor Kirsti Dana Jakobsen er tovholder på projektet, og det er en opgave hun er stolt af:
”Inden sommerferien kom nogle elever og spurgte, om vi ikke kunne lave en genbrugsbutik med tøj, for at arbejde mere med bæredygtighed, nu hvor vi er en Verdensmålsskole. Siden har vi lærere arbejdet videre med ideen, og da GF1 startede på skolen i august, blev det oplagt at gå rigtigt i gang! GF1 eleverne har for uden gåpåmod og god kreativitet, valgt uddannelsesretninger, der gør en butik relevant at arbejde med.  Så butikken er deres og de har knoklet hårdt sammen med skolens pedeller, for at være klar til åbningen.”

Direktør Carsten Uggerholt Eriksen er begejstret for ideen og initiativet:
”Vores EUD Business elever arbejder i timerne med virkelighedsnære situationer, som skal gøre dem klar til enten en læreplads eller til at læse videre. Som en del af et tværfagligt projekt har eleverne ønsket at lave en genbrugsbutik på skolen. Eleverne har derfor indrettet et lokale som butik, hvor de vil tilbyde salg af genbrugstøj mellem eleverne på skolen. Jeg synes det er et super spændende projekt, hvor eleverne tager fat i bæredygtighedsdagsordenen og laver et koncept, hvor de kombinerer deres teori med den praktiske virkelighed. Jeg glæder mig til at følge projektet.”