Vietnam 2023

I Vietnam stod oplevelser i kø

/ Alle Nyheder / 8 måneder siden

Vores 3.g-elever er netop vendt hjem fra en 14-dages studietur til Vietnam, hvor både de faglige, kulturelle og sociale oplevelser stod i kø.

I slutningen af oktober og 14 dage frem, drog en stor gruppe af elever fra vores 3.g klasser på studietur til Vietnam. I bus fra Tønder, via fly fra København til Qatar, videre til første destination, Ho Chi Minh. Forude ventede 14 dage med faglige og kulturelle indtryk, fællesskaber, virksomhedsbesøg og skolegang i de to store vietnamesiske byer Hochi Minh og Hanoi.

Det blev en forrygende og uforglemmelig tur, som eleverne ser tilbage på med stor glæde:

”Vi oplevede først og fremmest et ualmindelig godt sammenhold på turen, og det var fedt at være sammen på tværs af klasserne i en længere periode. Det betød, at vi lærte hinanden bedre at kende, og vi har nogle oplevelser sammen, som vi aldrig glemmer. Desuden var der sammensat et fedt og varieret program, som vekslede med en masse forskellige aktiviteter”, siger 3.g-elev Niclas Madsen, der var med på turen.

Og der var tryk på programmet i Vietnam, der bl.a. bragte eleverne på Krigsmuseum og på besøg i berørte områder fra Vietnamkrigen. Her var der mulighed for at prøve en tur i de smalle tunneller, og de dygtige guides fortalte om de historiske elementer i krigen.

Virksomhedsbesøg gav perspektiv

Eleverne var også en række virksomhedsbesøg hos bl.a. ECCO og møbelvirksomheden Core One. Her hørte de om strategien bag etableringen i Vietnam, og så virksomhedernes produktion. Besøgene var et godt supplement til den faglige SRO-opgave, som også skulle laves under turen – kombinationen af teori og praksis var godt:
”Som i mange andre opgaver på HHX, er det fedt, når vi får sat noget praktisk viden på den teori, vi lærer. Sådan var det også med vores virksomhedsbesøg, der var et godt supplement til den teori, vi har lært. Vi fik også et godt indblik i den kultur og levevis, der er i Vietnam. En meget billig levemåde, hårdt arbejde og meget stor gæstfrihed. Vi oplevede stor venlighed blandt alle vi mødte, på trods af at de økonomiske midler ikke var store,” fortæller Mads Mortensen fra 3.g.

Skoleliv og sport langt hjemmefra

I uge to af turen gik eleverne i skole på et lokalt universitet. Her fik de lov at opleve dagligdagen for unge i Vietnam og fik dermed et godt indtryk af de kulturelle forskelle, der er. I Hanoi var der samtidig en international kulturfestival, og opholdet bød således også på en række fysiske aktiviteter.

”Selvom det var varmt, var det fedt, at vi kom til at lave noget fysisk på turen. Vi spillede bl.a. en fodboldkamp mod det lokale collegehold, ligesom vi prøvede forskellige former for kampsport. En af de sidste dage var vi på en utrolig smuk cykeltur omkring Hanoi, hvor vi fik set det frodige landskab, og ikke mindst fik vi svedt en masse kalorier ud,” lyder det samstemmigt fra de to elever.

Et anderledes supermarked

Fritiden på turen blev bl.a. brugt på de store markeder, hvor eleverne oplevede, især i forbindelse med madvarer, at smileyordningen ikke rigtig har slået igennem. Disse markeder imponerede eleverne, og de fortæller, at nogle veje i weekenden blev afspærret, så vietnameserne kunne afholde deres store markeder.
”Det var fascinerede at se de mange små butikker, hvor man kunne købe alt mellem himmel og jord. Vi kunne ”prutte om prisen” og derved spare lidt i forhold til den annoncerede pris. Mon ikke de alligevel har fået en god fortjeneste på varerne,” konstaterer Mads og Nicklas med et smil på læben.

Vel hjemkommet fra en fantastisk tur var det trætte, men glade elever der har fået masser af uforglemmelige indtryk.

”Efter vi er kommet hjem, bliver indtrykkene fra turen ved med at poppe op. Det var virkelig en god oplevelse at være af sted til et land som Vietnam. Men det er nu også godt at komme hjem, hvor menuen er lidt anderledes end ris og suppe,” slutter Mads og Niclas.