Tre elever dimitterede fra talentforløb

I uge 6 dimitterede og fejrede Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) deres årgang 2017. Fejringen var højtidelig og fra Det Blå Gymnasium Tønder kunne Sine Sønderborg, Mathilde Juhl Boisen og Nicklas Lyhne modtage diplomer på deres 2-årige forløb på ATU.

Eleverne bliver udtaget til at deltage i forløbet, og Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) samler disse fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere i et intenst miljø. Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til midten af 3.g

Undervejs oplever deltagerne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder. ATU har et løbende samarbejde med både videregående uddannelser og erhvervslivet, som har til formål hvert år at sammensætte et unikt talentprogram, der giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder. Eleverne har derfor også oplevet en bred vifte af faglige input, personlige udfordringer og afprøvning af diverse interesser inden for rammerne af akademiets sociale fællesskab.

Forløbet kræver ud over tid og overskud, også masser af engagement, men har også givet et godt indblik i nogle nye områder og ikke mindst har deltagerne fået et fantastisk netværk af interessante mennesker. Desuden har det givet en rutine og ballast, der samtidig har været med til at bevidstgøre, hvad man virkelig interesserer sig for. Eleverne har arbejdet med nye områder og fået en indsigt i studier og jobmuligheder, der giver et godt grundlag for uddannelsesvalg og karrierevalg

Sine Sønderborg har deltaget og gennemført ATU-forløbet, og var med til afslutning:
”Det har været lærerigt og meget spændende at deltage i forløbet, hvor vi har haft 16 obligatoriske temaer som vi skulle følge. Derudover har det været muligt, at melde sig til specifikke hold. Det har været fedt, at få indblik i nogle andre områder end det vi normalt arbejder med på HHX. Bl.a. har vi arbejdet med astrofysik, personlighedstyper og været på en sommercamp i Faaborg, hvor der var forskellige oplæg. For mig var det mest inspirerende at være på virksomhedsbesøg hos Bestseller og Sydbank, hvor jeg fik masser af inspiration til mine studier.”

ATU-forløbene har kørt sideløbende med den daglige undervisning, og Sine Sønderborg synes, at det har været et godt afbræk i hverdagen:
”Selvom de fleste forløb har foregået i Odense eller Kolding, og dermed været forbundet med en del transporttid, så har det været et godt afbræk i hverdagen. Vi har også skulle give feedback på de øvrige deltageres opgaver og arbejdet med ad hoc opgaver. Det har været med til at åbne horisonten for mig, ligesom det er godt at have på CV´et når jeg skal ud at søge job. Jeg er glad for, at jeg fik muligheden.”

Det Blå Gymnasium Tønder har fortsat elever med i det spændende talentforløb, som kan glæde sig til de kommende opgaver der venter, inden de dimitterer i 2021.