Student 2021 - information til kommende studenter og pårørende

Informationer til studenter og pårørende om sidste eksamen og dimission

Det er en fantastisk uge vi går i møde: STUDENTERUGEN!
Vi vil fra skolens side meget gerne være med til at skabe de allerbedste rammer for vores kommende studenter. Alle kommende studenter på Det Blå Gymnasium Tønder og pårørende bedes læse nedenstående.
Generelle retningslinjer
Til både sidste eksamensdag (der hvor de kommende studenter får huen på) og dimissionen, er der kun adgang for personer med gyldigt Corona-pas. Hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en, som er smittet med COVID-19, må man ikke møde op. Man skal følge skolens gældende regler om håndhygiejne og holde afstand til andre grupper.

Sidste eksamensdag mandag den 21. juni og tirsdag den 22. juni
Undervisningsministeriet har hævet de fleste begrænsninger i forbindelse med huebegivenhed og dimission. På Det Blå Gymnasium Tønder må hver kommende student nu have 10 gæster med til sidste eksamensdag (huebegivenheden). Ved indgangen til skolen er der opsat telte samt en bar, hvor det er muligt at hente øl, vand, kransekage og kaffe, som skolen er vært ved. Man må naturligvis også meget gerne selv medbringe mad og drikkevarer.
Når eleven er færdig med eksamen, kommer de ud til de pårørende, som er i studentercafe´området. Her får eleverne overrakt den flotte studenterhue. Således skal pårørende IKKE gå ind på skolen.
Se mere om dette studentercafe`arrangementet her


Fælles morgenmad onsdag den 23. juni
Onsdag den 23. juni er der fælles morgenmad på skolen for alle studenterne – dette foregår i teltet udenfor skolen. Det er klokken 08.00 og klokken 09.00 holder borgmester, Henrik Frandsen en tale for de nye studenter. Klokken ca 09.30 drager studenterne afsted i hestevogn eller med studenterlastbil.

Dimissionen torsdag den 24.juni
Torsdag den 24.juni afholder vi vores festlige dimission, der i år er flyttet til Tønderhallerne (hal 2). Dette arrangement begynder klokken 15.00, og studenterne bedes møde senest klokken 14.45 (hal 3).
Hver student må invitere 3 gæster med til dimissionen.
Program for dimissionen

 • Indmarch for eleverne
 • Velkomst ved direktør Carsten Uggerholt Eriksen
 • Dimissionstale ved lektor Lars Løbner Hansen
 • Uddeling af eksamensbeviser:
  Handelsskolens Grundforløb – GF2
  EUX Merkantil
  HHX
  HTX
 • Uddeling af legater
 • Festtale til eleverne ved lektor Bo Børsen Hansen
 • Afslutning ved direktør Carsten Uggerholt Eriksen
 • Efterfølgende er der fotografering af studenterne og forfriskninger til alle deltagere i dimissionen.

Vi ønsker jer alle held & lykke med eksamen og glæder os til at fejre jer i den kommende uge.