Som elev på Det Blå Gymnasium Tønder findes mange muligheder for at dygtiggøre sig inden for forskellige områder, så man får gode kompetencer, inden næste step i karrierevejen venter. Et nyt tiltag ser dagens lys den 6.november, hvor første step i et nyt samarbejde gennemføres som webinar.

Skolen har netop indgået en samarbejdsaftale med det anerkendte Universität Bremen. Et samarbejde hvor vores elever får endnu et løft i det faglige niveau, og hvor studerende fra Universität Bremen kommer og underviser vores elever. Det primære samarbejde omhandler praktikforløb for deres studerende her hos os, men da de gerne skal introduceres til fag på grundskoleniveauer, har vi også indlemmet Ludwig Andresen Schule Tønder i samarbejdet.

Om det nye samarbejde siger Direktør på Det Blå Gymnasium, Carsten Eriksen:
”Det er en del af vores strategi, at klæde eleverne på med internationale kompetencer. Derfor er vi både glade for og stolte af, at Universität Bremen har henvendt sig til os for at etablere et samarbejdet. Samarbejdet indbefatter ikke andre ungdomsuddannelser i lokalområdet, så det er en meget stor cadeau til vores sproglige indsats, og bevis for, at vi bliver anerkendt også uden for kommunegrænsen. Vi arbejder med tysk som et karrierefag, og samarbejdet giver vores elever øget faglighed samt muligheden for at snuse til universitetsverden i Bremen via studiepraktik, webinar og kontakt med studerende. Samtidig får deres studerende på den Internationale linje, mulighed for at prøve og undervise på et internationalt gymnasium i Danmark.”

Lektor Annette Okholm, der bl.a. underviser i tysk og har været primus motor i projektet Uddannelse og Bildung, ser store muligheder i samarbejdet:
”Jeg synes, at det er et mega spændende projekt, som støtter den internationale dimension vores skole har – især, da vi arbejder med tysk som karrierefag. Samarbejdet med Universität Bremen åbner elevernes øjne for muligheden til at studere i Tyskland, forbedrer deres sprogkompetencer og kvalificerer dem yderligere for arbejdsmarkedet.”

Jydske Vestkysten havde en artikel om samarbejdet – se artiklen ved at klikke på linket:
Artikel Jydske Vestkysten 27. okt. 2020