Lars Petersen, 3F Aabenraa Tønder

Efter 15 år som leder, taget lige ind fra gaden, med sund fornuft og et par interne kurser som eneste ballast, tænkte jeg at det var på tide at gøre lidt mere ud af det og blive lidt klogere på det at drive ledelse. Jeg tilmeldte mig den Grundlæggende Lederuddannelse på Tønder Handelsskole med en sund portion skepsis, for hvor meget ville JEG, med SÅ mange års erfaring, få ud af at deltage i sådan en uddannelse. Men al min skepsis blev gjort til skamme, for hold da op, hvor har jeg fået meget med hjem der er lige til at gå i gang med at bruge i hverdagen. Vi har været omkring alt det grundlæggende i alle ledelsesformer og følgende emner var især interessante for mit vedkommende:

Kommunikation: Fordi det er det vigtigste i alle sammenhænge – og her det virkelig kan gå galt, hvis ikke vi har samme opfattelse af tingene. Grundprincipperne i god kommunikation kan man med stor succes bruge i alle henseender, uanset om det er arbejde, familie, eller venner.

Forandringsledelse: Fordi vi lige har gennemgået en stor fusion i vores organisation, og fordi vores organisation er i konstant forandring og det er noget, der virkelig påvirker medarbejdere.

Coaching: Fordi de medarbejdere jeg er leder for, er meget selvstændige, selvstyrende og selvbærende i deres opgaveløsninger og det kræver mere støtte, vejledning og sparring, end egentlig ”traditionel” ledelse fra min side.

Dette emne var/er så interessant og relevant for mit vedkommende, at min personlige handlingsplan nu har Coachuddannelsen som overordnet mål.

Sidst, men ikke mindst, så har GLU for mig også været en bekræftelse af, at den måde jeg har drevet ledelse i de 15 år uden en lederuddannelse, ikke har været så ringe endda, men der er plads til forbedringer.

Tak til hele holdet, for erfaringsudvekslinger, indsigt i jeres verden, sammenhold og behageligt selskab.

Tak til Arent Michael Jensen, for spændende, interessant, humoristisk og indlevende undervisning.