Poul Erik Skammelsen fortalte om verdens brændpunkter

Interessant foredrag med Poul Erik Skammelsen

Fredag eftermiddag havde skolen besøg af den kendte nyhedsvært og tidligere udenrigskorrespondent, Poul Erik Skammelsen. Til foredraget var også inviteret interesserede forældre til skolens elever, og alle blev i Schweizerhalle mødt af en veloplagt Poul Erik Skammelsen, der tog os med på en lang rejse til verdens brændpunkter.

Poul Erik Skammelsen er en af TV2’s mest populære og profilerede værter, og han har været fast ankermand på stationen, siden den gik i luften i 1988. Poul Erik Skammelsen er vært på 21:30 Nyhederne, og han har tidligere været korrespondent for TV2 i Washington, Prag og Moskva, ligesom han i mange år har været TV 2’s udsendte medarbejder i verdens brændpunkter.

Poul Erik Skammelsen tog os med “bag maskinrummet”, når de store begivenheder dækkes, både fra verdens brændpunkter eller fra TV2-studiet. På baggrund af sine mange års erfaring som journalist fortalte han meget levende og med stort engagement om sine oplevelser fra verdens brændpunkter og nyhedsstudiet på Kvægtorvet. Med så mange års erfaring følger også mange “oplevelser”, og Poul Erik Skammelsen tog udgangspunkt i en af hans første store opgaver som udenrigskorrespondent – Berlinmurens fald. Det var nærmest rørende, da han fortalte om østberlinernes glæde, da “muren faldt” og den vestlige verden blev åbnet for dem.

Poul Erik Skammelsen har boet og arbejdet som korrespondent i Moskva, og det var meget spændende fortællinger fra tiden i Tjetjenien og anekdoterne fra de forskellige krigszoner, hvor nye stater gennem tiden er skabt.

Efter tiden i Moskva, var Poul Erik Skammelsen i USA. Her var udgangspunktet fortællinger om de forskellige præsidenter, bl.a. Clinton, Bush og senest Trump. Men der var også en tankevækkende fortælling om en ferietur i september 2001, der pludselig blev ændret. Da World Trade Center blev ramt af terror.
En “begivenhed” der ændrede verden og et brændpunkt som hele verden fulgte med i. Det var meget tankevækkende at høre om. Nutidens medier var slet ikke “opfundet” den gang, så det var betydelig anderledes at være journalist og skulle sende reportager hjem til Danmark.
Det gav nærmest en “klump i halsen”, da han i forbindelse med 20-året for “Nine-eleven” fortalte om gensynet med de personer, som Poul Erik Skammelsen mødte i dagene omkring terrorangrebet i 2001.


Det var tydeligt, at Poul Erik Skammelsen engagerer sig i arbejdet og han talte sig i den grad varm, da temaet var USA, finanskrisen, kampen om magten, Donald Trump og USA´s rolle i forhold til at skabe fred.

Det var enormt spændende at høre om de mange opgaver han har haft, og ikke mindst om hans syn på den samfundspolitiske og økonomiske udvikling, som verden står overfor.
En herlig eftermiddag i Schweizerhalle.