Paneldebat med lokale Tønder-politikere

/ Alle Nyheder / 2 år siden

Der var lagt op til den helt store debat, da lokale politikere besøgte Det Blå Gymnasium i Tønder.

Det Blå Gymnasium i Tønder havde den store fornøjelse af at have besøg af kandidater til Tønder Kommunes kommunalbestyrelse i torsdags. Her deltog 2. og 3. årgang på HHX samt EUX-linjen. Eleverne lyttede til kandidaterne og stillede spørgsmål. De to helt store emner for debatten handlede om ungdom og bæredygtighed i Tønder Kommune.

Kandidaterne debatterede den grønne omstilling lokalt og gav eleverne en indsigt i de problematikker og løsningsmuligheder, der er forbundet med bæredygtighed på et lokalt politisk niveau. Det blev blandt andet diskuteret, hvordan kommunen på bedste vis bliver bæredygtig, både ift. energi, psykisk sundhed og kvalitetsuddannelse. Disse emner var også vigtige for eleverne, der stillede spørgsmål under paneldebatten.

Paneldebatten var arrangeret og styret af samfundsfagslærerne Paul Jacob Meyer og Christoffer Vibæk Nielsen. Om eventen fortæller Christoffer Vibæk Nielsen: ”En ting er, at eventen understøtter samfundsfagets teori, men man viser også eleverne den politiske praksis og derved styrkes elevernes demokratiske dannelse. Det er vigtigt, at eleverne lærer, at man kan være uenige, men at man laver politik igennem dialog. Meninger skabes nemlig igennem dialog. Til paneldebatten var der tale om emner, der er meget i øjenhøjde med vores elever”.