Overrækkelse af Deutsches Sprachdiplom

Deutsches Sprachdiplom uddelt til 25 dygtige elever

/ Alle Nyheder / 8 måneder siden

”I har gjort en ekstra indsats. Super flot og stort tillykke med det.”

Sådan sagde Carsten Eriksen, direktør på Det Blå Gymnasium Tønder, til de 25 elever, der i dag modtog deres Deutsches Sprachdiplom (DSD I PRO). Diplomet er et erhvervsrelateret sprogdiplom, som kun to andre skoler i hele landet udbyder.
Diplomet gør eleverne ekstra attraktive overfor et arbejdsmarked, der hungrer efter gode sprogkompetencer – ikke mindst i Sønderjylland.

Blandt modtagerne af diplomet var Lærke, Susanne, Emmie og Mathilde fra 3.D.
”Det er noget ekstra, vi kan skrive på CV’et, som vi kan bruge, når vi skal søge job. Og det giver bare god mening, når vi bor her i Sønderjylland,” lød det fra de stolte diplommodtagere. 

Stort erhvervsrelateret ordforråd

Eleverne har alle været igennem et undervisningsforløb samt bestået en skriftlig og mundtlig prøve med deltagelse af en ekstern censor. Alle elever, der har tysk på Det Blå Gymnasium Tønder, får tilbud om at tage prøven – og alle de 25 elever, der havde ønsket at gå op til prøven, bestod.

”Især den erhvervsrelaterede tilgang til tyskundervisningen gør, at vores elever får et stort ordforråd inden for det tyske business language, som gør, at de får noget ekstra med herfra, som de kan bruge i mødet med erhvervslivet,” siger Anette Okholm, som underviser i tysk på Det Blå Gymnasium Tønder.

”Vi oplever faktisk, at de elever, der beslutter sig for at tage prøven, får en bedre selvtillid og motivation og klarer sig bedre til eksamen. Så det rykker virkelig noget.”

Eleverne blev efter diplomoverrækkelsen fejret med sodavand og slik i skolens aula.