Ny politilinje på Det Blå Gymnasium Tønder

Det Blå Gymnasium Tønder indgår samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi og Politiskolen om oprettelse af ny politilinje.

I samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi og Politiskolen udvikler Det Blå Gymnasium Tønder nu en politilinje, der skal udbydes fra august 2024.

Linjen vil være bygget op omkring handelsgymnasiernes kernefag som samfundsfag, erhvervsjura og økonomiske fag samt valgfag som idræt og psykologi med vægt på at kvalificere eleverne fagligt og fysisk til at kunne søge ind på Politiskolen og politikadetuddannelsen efter deres HHX-studentereksamen.

”Vi opbygger og udvikler uddannelsen i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi og Politiskolen. Den vil indtil videre blive udbudt to steder i Danmark – i Ballerup på NEXT i Østdanmark og på Det Blå Gymnasium Tønder i Vestdanmark. Jeg er stolt over, at man hos politiet har fået øje på de kompetencer og faciliteter vi har, netop i Tønder,” siger Carsten Uggerholt Eriksen, direktør for Det Blå Gymnasium Tønder.

Mere end blå blink

Politilinjen skal være et springbræt til drømmen om at arbejde inden for alle grene af politiet, fx som politibetjent eller politikadet, men også som civilt ansat medarbejder inden for politiets mange juridiske, økonomiske, it-mæssige eller administrative opgaver.

”I politiet har vi både brug for dem, der ønsker at gøre karriere indenfor den meget brede og interessante vifte af opgaver, som findes indenfor beredskab og efterforskning. Men også dem med stærke kompetencer inden for administration, jura og økonomi, som efterspørger en interessant og spændende karriere indenfor politiet, er velkomne. Derfor er vi glade for, at vi nu kan indlede et samarbejde med Det Blå Gymnasium Tønder,” siger Steen Silberg Thomsen, stabschef i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Også Politiskolen ser frem til samarbejdet om politilinjen.
”Vi håber, at samarbejdet vil vække de unges interesse for selv at søge uddannelse eller job i politiet en dag, for politiet er så meget mere og andet end blå blink og patruljekørsel. Politiet rummer et væld af forskellige opgavetyper og karrieremuligheder, både for politiuddannede og civilt ansatte medarbejdere. Fx digitalt efterforskningsarbejde, HR, internationalt arbejde, kommunikation og dialog. Det vil vi gerne gøre de unge mennesker opmærksomme på,” fortæller Jan Bjørn, rektor for Politiskolen.

Fakta:

  • Politilinjen bliver en del af den samfundsfaglige studieretning på Det Blå Gymnasium Tønder
  • Indholdet i undervisningen vil bl.a. trække paralleller til både politikadetuddannelsen og politiuddannelsen og har således også fokus på samarbejde og personlig udvikling.
  • Politilinjen udvikles i et samarbejde mellem Syd- og Sønderjyllands Politi, Politiskolen, Det Blå Gymnasium Tønder og NEXT i Ballerup.

 

For yderligere information, kontakt:

Carsten Uggerholt Eriksen, direktør på Det Blå Gymnasium Tønder, tlf. 4079 7885

Steen Silberg Thomsen, stabschef i Syd- og Sønderjyllands Politi. Kontakt kan formidles via Kommunikationsenheden, tlf. 2052 6460

Pressehenvendelser til Politiskolen, tlf. 4174 0440.