Ny discgolfbane etableret

Endnu et nyt tiltag ved Det Blå Gymnasium Tønder

Ny discgolfbane ved Det Blå Gymnasium Tønder

Forbipasserende ved Det Blå Gymnasium Tønder har måske bemærket, at der flere steder på arealerne rundt om bygningerne er blevet opsat stålkurve, hvorfra der i toppen hænger stålkæder. De nye kurve er en vigtig del af det nye tiltag – en discgolfbane.

Der findes golf, minigolf og fodboldgolf – nu er en ny trend kommet til, nemlig discgolf. Discgolf spilles med specielle frisbee`s kaldet golfdiscs. Konceptet i spillet er let at forstå, da det er som ved almindelig golf, men i stedet for en kølle og en bold, bruger man specielle frisbee`s.

Disse golfdisc` kastes efter et mål over jorden i stedet for et hul i jorden, som ved almindelig golf. Hvor der i golf er forskellige typer af køller, så er der også forskellige typer af golfdiscs til forskellige kast. Spillets formål er, med så få kast som muligt, at kaste golfdiscen i hul/kurven.

Nøjagtigt som i golf, så starter man med at kaste (drive) fra et teested (startstedet) og kaster derefter fra, hvor golfdiscen er landet. Hullet er færdigspillet, når man til sidst har kastet golfdiscen i kurven – dette kaldes et putt.
Man kan spille med specielle disc, som kan lånes på Det Blå Gymnasium, men ellers er en almindelig frisbee anvendelig.

9-hullers bane etableres
På banen ved Det Blå Gymnasium skal der etableres en 9 hullers bane. De første 6 huller er klar til brug. Man starter banen ved flagstængerne foran VUC-bygningen ud mod Plantagevej. Når første hul er færdigspillet, og discèn er skudt i kurven, så angives det i kurven, hvor næste teested er. Kurv 2 er placeret foran Det Blå Gymnasium – både 1. og 2. hul er par 3-huller. Kurv 3 er ved Mind Factory By Ecco og er et par 4 hul. Hul 4 og 5 er på græsset nord for Martin Hammerichsvej og er begge par 3 huller. Den sidste kurv er med teested fra den store flagstang og med kurven placeret på højen ved aktivitetsområdet. Dette er også et par 4 hul.

Sjovt og socialt spil
Om etableringen af banen, siger direktør på Det Blå Gymnasium, Carsten Uggerholt Eriksen:
”Discgolf er et sjovt og populært spil, hvor alle kan være med. Ud over der naturligvis er et konkurrenceelement, så er det et socialt spil, der samtidig passer fint ind i lovgivningen om, at eleverne på EUD Business skal være aktive 45 minutter om dagen, og dermed kan benytte discgolf som en af aktiviteterne.
Vi etablerer en 9-hullers bane, og det vil typisk tage omkring en time at gennemspille denne. Banen er etableret så vores elever og ansatte kan benytte den, men alle er velkomne til at prøve denne sjove spil. Så ønsker man at prøve kræfter med en spændende, sjov og anderledes oplevelse, så prøv en runde på vores nye bane – evt sammen med et par kammerater.”

Ting skal bruges
Direktør Carsten Uggerholt Eriksen er glad for etableringen af den nye bane, og håbermange vil få glæde af discgolf banen og de andre aktivitetsmuligheder omkring Det Blå Gymnasium Tønder: Når vi på Det Blå Gymnasium lavernoget, så skal det ikke kun komme os selv til gavn, men alle andre skal have mulighedern for at bruge det. Dette var også tanken da vi lavede aktivitetsområdet med Multibanen, Cross-fit og Beachvolleybanen. Det glæder os, at mange benytter disse fine faciliteter. Det giver mening for os og forhåbentlig også for alle andre i lokalområdet.”