Lokale unge bag nyt innovativt projekt

Byd på et ferieafbud – en win-win for både lejer og udlejer

To lokale unge, Frederik Schmidt og Kevin Wagner, har sammen med erhvervsmanden Hans Schmidt udviklet et nyt koncept omkring leje af ferieboliger. ”Ren win-win for alle parter” – udtaler de to unge.

Frederik Schmidt går i 3.g på Det Blå Gymnasium Tønder, og sammen med faderen, Hans Schmidt, har de længe gået med forskellige tanker omkring udlejning af ferieboliger. Far og søn drøftede mange forskellige indgange, men manglede det afgørende touch, inden de kunne skabe et unikt produkt. Løsning kom da Kevin Wagner kom ind i billedet:
”Jeg var en overgang timelærer på Teknisk Gymnasium i Tønder, og underviste Kevin i faget Teknologi. Jeg kunne her se, at Kevin havde nogle unikke kompetencer omkring programmering og opsætning af virtuelle medier. Da Kevin var blevet HTX-student i sommeren 2020, tog jeg kontakt til ham, for at høre om han var frisk på at komme med i vores projekt. Kevin sagde heldigvis ja, og samarbejdet mellem Frederik og Kevin har været fantastisk spændende at følge.”

Konceptet som er skabt hedder bidaholiday, og går ud på, at man kan leje en feriebolig i ”last minut” via en auktion. Om konceptet fortæller Frederik Schmidt:
”Har man nu en feriebolig, som man ikke har fået udlejet – eller der er kommet et afbud hertil, så kan man ligge den ind på vores portal. Folk der så søger en feriebolig – måske en spontan ferie – kan så gå ind og byde på disse boliger, og leje dem i x-antal dage. Det er en win-win for alle parter. Udlejeren får en bolig udlejet, som ellers vil stå tomt. Lejeren/feriegæsten, kan herved leje en bolig/ferielejlighed billigere end til normal prisen. Det vil – måske – skabe større udlejning af boligerne, da nogle familier får muligheden for billigere og dermed flere ferier”.

Omdrejningspunktet for bidaholiday er en flot designet og super effektiv website. Denne har Kevin designet, og han fortæller om projektet og portalen:
”Da jeg gik på HTX arbejdede vi meget med programmering, hvilket jeg synes var mega spændende. Så da Hans spurgte, om jeg vil med i projektet var jeg slet ikke i tvivl. Opgaven var at skabe en platform der skulle l være hurtig, indbydende og funktionel – jeg synes det er lykkes godt.”

Det er naturligvis meningen, at det skal give et afkast til de tre iværksættere. Frederik Schmidt og Kevin Wagner er slet ikke i tvivl om, at de har gang i noget specielt:
”Det her koncept findes ikke andre steder, så det er fedt, at vi er en slags first mover. Det er genialt, at vi har kunne bruge vores erfaringer fra gymnasietiden på HHX og HTX, hvor vi har opnået kendskab til markedsføring, iværksætteri, programmering og økonomi. Den teori har vi kunne omsætte til praksis, og vi håber det bliver en god forretning. Vi får 3 % af lejeindtægten + hammerslagssalæret. Vi har skabt et Aps, og kører lige nu konkurrencer på bl.a. facebook, hvor man kan vinde et ferieophold. Der er allerede stor interesse for konceptet, mange lejere er dagligt inde og kigge efter last-minute emner, derfor har vi brug for flere ferieboliger, så tøv ikke hvis du ønsker at udleje.

Om det lykkes bliver spændende. Skulle man få brug for en billig feriebolig, så tjek hjemmesiden www.bidaholiday.dk