Informationsmøde 1.g

Mandag aften blev der afholdt informationsmøde for eleverne i 1.g og deres forældre. Primært skulle der orienteres om opstarten af skoleåret samt valgmulighederne i forbindelse med studieretningsforløbet.

Direktør Carsten Eriksen bød den store forsamling velkommen og fortalte bl.a. om aktiviteter i opstarten af skoleåret, samt de mange planlagte tiltag i dette skoleår. Det indbefatter bl.a. en elev/forældreaften fredag den 19. november. Desuden har vores elevråd planlagt forskellige sportsarrangementer, spilaftener, go-kart tur, lerdueskydning, skiferie og meget mere. Festudvalget har planlagt flere gange fredagsbar og skolefester, ligesom der vil blive mindst en ”overraskelse” inden jul.

Uddannelseschef Ole Dalsgaard gennemgik opbygningen og indholdet i HHX-forløbet. Først det 3 måneder lange Grundforløb, der bl.a. skal være medvirkende til at kvalificeret elevernes studieretningsvalg. Undervisningen i Grundforløbet er primært i fagene Virksomhedsøkonomi, Afsætning, Dansk, Matematik, Informatik, Samfundsfag og sprogfagene. Ligeledes skal eleverne  gennemgå Økonomisk Grundforløb og Almen Sprogforståelse, hvori de skal til en eksamen. Desuden er der en screening i Matematik og så skal 1.g´erne i uge 45 på studietur til Hamborg. Studieturen er umiddelbart efter de har valgt deres studieretning. De 6 Studieretninger gennemgik Ole Dalsgaard også på mødet, og her fortalte han om de muligheder for valgfag og ”løftefag” der er i henholdsvis 2. og 3.g.

Ole gennemgik ligeledes studierejserne i studentertiden, og fortalte om indholdet i turene. Her får eleverne både skolegang og kulturoplevelser. Eleverne skal i 1.g til Hamborg, og i slutningen af skoleåret er der mulighed for at komme på sprogrejse til München eller Malaga – i begge tilfælde bliver eleverne privat indkvarteret, og får intensiv sprogundervisning på skolerne.
I 2.g er destinationerne Amsterdam, Dublin og London, mens der i 3.g er tilbud og ture til Kina og USA.

Carsten Eriksen afsluttede med at fortælle om nogle af de projekter som skolen er med i indenfor bæredygtighed, trivsel og røgfri skole. Carsten sluttede med at opfordre såvel elever som forældre til at følge skolens side på facebook og instagram, hvor der næsten dagligt er informationer og dagligdagen på skolen.

TAK for et flot fremmøde!