Information om studenterugen

I uge 25 har vi studenteruge på skolen - og vi glæder os! Men hvad skal der ske? Læs mere herunder.

/ Alle Nyheder / 10 måneder siden

En begivenhedsrig uge venter

Vi har altid nogle herlige dage, når vores afgangselever bliver studenter. Det er en uforglemmelig tid, som vi gerne vil være med til at gøre til nogle skønne dage for såvel afgangselever som familie og venner. En begivenhedsrig uge venter, når eleverne skal have huerne på, og de senere skal på rundtur til forældrene og afslutningsvis fejres ved dimissionen på Schweizerhalle.

Nedenfor er i hovedtræk angivet indholdet i vores studenteruge – er der spørgsmål, så kontakt os endelig for uddybende information.

Se eventuelt videoklip fra studenterugen 2022 – Glimt fra studenterugen 2022

Find vej og parkering 

Vi vil gøre opmærksom på, at dele af parkeringspladsen bag skolen er afspærret på grund af de igangværende byggerier af sportshallen og amfibanen. Derfor er der ikke så mange parkeringspladser som normalt – vi håber dog, at der er plads til alle bilerne.

På p-pladsen ved indgangen til skolen og MIND FACTORY by ECCO er der opstillet telte, og det er ved skolens indgang, at eleverne kommer ud, når de er færdige med eksamen. For at give eleverne de bedst mulige forudsætninger for en god eksamen, vil vi bede om, at man som pårørende venter udenfor skolen.

Se video med ruten til parkeringspladsen bag skolen og studentercaféen: Find vej til parkering og studentercafe

Mandag og tirsdag bliver afgangseleverne studenter

Det er et uforglemmeligt øjeblik, når huen sættes på en student. Vi vil rigtig gerne være med til at gøre det så festligt som overhovedet muligt. Den blå løber er rullet frem, og det er her, eleverne kommer ud, når de er færdige med eksamen, og huen skal sættes på – se eventuelt videoen: Studenterugen og Emil der fortæller om HHX

Derfor har vi på p-pladsen ved MIND FACTORY by ECCO opsat et stort telt, hvori der er højborde, som man kan benytte, efter studenten har fået huen på. Vi gør opmærksom på, at vi er en røgfri ungdomsuddannelse, og det er derfor ikke tilladt at ryge på skolens matrikel.

Vi har også en studentercafé, som er i tilknytning til det store telt. Her er vi vært med kaffe, te, kransekage, øl og sodavand. I er naturligvis meget velkomne til selv at medbringe mad og drikkevarer, såfremt I ønsker det.

Eleverne har fået udleveret planer for, hvornår de hver især er færdige som studenter. Vi håber, at rigtig mange vil møde op og fejre årgangens studenter på Det Blå Gymnasium Tønder.

Onsdag er der morgenmad og studenterkørsel 

Onsdag starter med morgenmad på skolen klokken 08.00. Her møder studenterne (friske) ind og får morgenmad, inden borgmester Jørgen Popp Petersen kommer og lykønsker de unge mennesker.

Ca. kl. 09.30 er der afgang i studenterlastbilerne, når de unge mennesker skal besøge hinandens familier. Det plejer at være enormt hyggeligt og festligt.

Torsdag er der dimission og fest

Torsdag eftermiddag er der dimission på Schweizerhalle i Tønder. Alle skal møde ind senest kl. 14.45. Her mødes eleverne bag scenen, mens forældre og familie tager plads i salen. Dimissionen begynder kl. 15:00, hvor eleverne marcherer ind på scenen og ned på pladserne. Herefter er der forskellige taler og underholdning, inden eleverne får overrakt deres eksamensbeviser.

Igen i år er vi så heldige, at en række virksomheder og fonde har givet skolen legater, som skal uddeles til dimissionen. Det er vi meget taknemmelige for, og det er noget eleverne imødeser med stor spænding.

Efter legatoverrækkelsen er der mulighed for forfriskninger i foyeren. Eleverne skal have taget klassebilleder, hvorefter der er smalltalk og hygge, inden turen går til skolen, hvor der om aftenen er fest for afgangselever og ansatte.