HTX og HHX-elev hædret for særlig indsats

Oliver Toft Andersen (HTX) og Leon Stoldt (HHX) hædret for gennemførsel af forløb på Syddansk Universitet

To af skolens elever blev ved dimission på Syddansk Universitet hædret for deres deltagelse i Akademiet for Talentfulde uge. Diplomoverrækkelsen fandt sted torsdag d. 24. marts 2022 på Mulernes Legatskole i Odense.

Oliver Toft Andersen, der er elev på Det Tekniske Gymnasium Tønder (HTX) og Leon Stoldt, elev på Det Blå Gymnasium Tønder, blev torsdag i sidste uge hædret for deres engagerede deltagelse i diplomforløbet, Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).
ATU er et unikt toårigt diplomforløb for regionens fagligt dygtigste og talentfulde gymnasieelever. Her mødes ligesindede i et entusiastisk fagligt fællesskab. Fælles for dem alle er, at de har delt den samme begejstring for at lære nyt, udfordre sig selv og prøve kræfter med de forskellige akademiske discipliner.

Diplomforløbet har budt på 17 obligatoriske seminarer, en summer camp og et væld af valgfri aktiviteter, der tilsammen blandt andet har præsenteret dem for interessante og relevante forelæsninger og workshops med inspirerende input fra omverdenen, indsigt i både uddannelse – og karriemuligheder gennem virksomhedsbesøg i Syddanmark, en international camp med universitetsbesøg i Cambridge, Oxford og London samt Model United Nations-konferencer.

For at blive optaget på ATU skal eleverne skrive en motiveret ansøgning samt et essay om deres syn på videnskab. Herefter indstiller rektor på elevernes gymnasium de dygtigste elever til optagelse. Deltagerne på ATU er kendetegnede ved stor motivation, læringslystne og tværfagligt akademisk interesse.

ATU | Syd er et samarbejdsprogram mellem gymnasierne – STX, HTX, HHX og IB – i Region Syddanmark, Syddansk Universitet samt en række førende virksomheder og andre akademiske aktører i regionen.

De unge talenter årgang 2019, er den tiende årgang og dermed jubilæumsårgangen, der modtager diplom fra ATU | Syd. Et diplom, der nu med stolthed kan minde dem om, at de har gennemgået et intensivt akademisk forløb ved siden af deres daglige undervisning, været en del af et unikt læringsfællesskab og ikke mindst tilegnet sig ny viden og udvidet deres horisonter

Vi ønsker Oliver Toft Andersen fra HTX og Leon Stoldt fra HHX kæmpe stort tillykke med det gennemførte forløb.