Håndbold DM for handelsskoler

Det Blå Gymnasium vært for årets stævne

Håndbold DM 2023

Efter at have afviklet DM i håndbold for handelsskoler i 2019 & 2020, måtte vi desværre aflyse i 2021 & 2022 på grund af corona. Derfor var det en stor fornøjelse, at vi igen i 2023 kunne slå dørene op for stævnet. Mere end 300 unge mennesker fra andre handelsskoler i Danmark havde nogle herlige dage i Tønder. Fra morgenstunden tirsdag den 7. februar og frem til de sidste kampe var afviklet onsdag den 8. februar sidst på eftermiddagen, blev der leveret mange kampe – og niveauet var enormt højt.

Vinderne af den bedste damerække blev Skive College, der efter en flot finale besejrede Tietgen fra Odense. Vores egne piger kæmpede bravt gennem begge dage, men kom ikke på podiet. I Dame B rækken var det IBC Fredericia, der tog sejren.

Bitter skæbne for vores herrehold

Vores herrehold spillede tirsdag flot håndbold, og kvalificerede sig til onsdagens semifinale. Her skulle de op mod forhåndsfavoritterne fra EUC Nordvest (Mors/Thy). I en heksekeddel i Tønder Hal 2 spillede begge hold en meget seværdig kamp, der i første omgang sluttede uafgjort. Dermed forlænget spilletid på 5 minutter. Holdene skiftedes til at være i front, og vi håbede naturligvis på en hjemmesejr. Sådan gik det desværre ikke… Efter en kontroversiel afgørelse i det allersidste sekund, lykkedes det EUC Nordvest at score det afgørende mål, og de kom dermed i finalen. Drengene havde ydet en fremragende indsats, og det var tæt på – øv!
EUC Nordvest vandt senere en sikker sejr over Skive College, og de forsvarede dermed DM-titlen.


I den næstbedste række, var det Skjern Handelsgymnasium der vandt finalen.

Ud over håndbolden, så er der mange ting, som skal flaske sig ved sådan et arrangement. Vi skylder igen igen og igen at sige TAK til de mange hjælpere, der var med til at få stævnet til at køre helt perfekt. Tak til Tønderhallerne for et godt samarbejde og de fine faciliteter.
Vores hjælpere i forbindelse med morgenmad, frokost og aftensmad var særdeles effektive og var med deres gode humør med til at sprede glæde under stævnet.

Spillerne var indkvarteret på Det Blå Gymnasium, og tirsdag aften var der lavet et socialt arrangement, hvor assisterende landstræner for kvindelandsholdet, Lars Jørgensen holdt oplæg. Lars fortalte bl.a. om talentudvikling i Dansk Håndbold Forbund, men gav også de unge mennesker redskaber til at tackle nogle af de udfordringer som kommer – ikke bare på håndboldbanen, men også i skolen og i fritiden.

Vi har haft en lang række sponsorer, der var medvirkende til, at stævnet kunne gennemføres. En KÆMPE tak til jer alle for jeres flotte støtte!!!