Fra Det Blå Gymnasium Tønder til Harvard College

Tom Iversen Zeerow fik hans uddannelsesdrøm opfyldt

Vores afgangselever har rigtig mange muligheder åbne, når de har gennemført HHX-studentereksamen og fået den flotte blå studenterhue. Tom Iversen Zeerow fra Toftlund blev student hos os i 2021, og han har valgt en af de mere bemærkelsesværdige uddannelsesveje. Tom er netop blevet optaget på Harvard College, hvor han er optaget på uddannelsen “Undergraduate major Neuroscience” med fremtidsperspektiv mod medicinstudiet.

Glæden var enormt stor hos Tom Iversen Zeerow da der forleden nat kl. 01.15 tikkede svar ind i mailboksen fra Harvard College Admission & Financial Aid. En længe ventet besked var med det udfald, som Tom havde drømt om – nemlig optagelse på Harvard! En livsdrøm åbnede sig for Tom. Han kom ind på det som hedder Early action, hvor han var en af de 722 studerende der kom gennem nåleøjet.

Uddannelsesvalget er vanskeligt for mange unge mennesker, da der findes enormt mange muligheder for gode uddannelser og jobs. For Tom har det hele tiden handlet om, at vælge efter den gode mavefornemmelse.
”Da jeg skulle i 7. klasse startede jeg på STUK i Toftlund, hvor jeg gik fra 7. – 10.klasse. Det var nogle suveræne år, hvor jeg både fagligt og personligt udviklede mig meget. Da vi i 10. klasse skulle vælge ungdomsuddannelse var jeg lidt splittet, da jeg både interesserede mig for noget med kemi/fysik, men også for økonomi, aktier og det internationale perspektiv. Efter besøg på flere ungdomsuddannelser valgte jeg HHX på Det Blå Gymnasium Tønder – et valg der efterfølgende har vist sig at være helt perfekt for mig”

Tom var elev på Det Blå Gymnasium fra 2018 – 2021, hvor han gik på studieretningen med Matematik A-niveau og Virksomhedsøkonomi på A-niveau. Tom løftede så også International Økonomi til A-niveau, ligesom han som 2.fremmedsprog havde Spansk, der også er A-niveau fag. I forvejen er det obligatorisk med Dansk og Engelsk på A-niveau, så Tom havde 6 fag på højeste niveau. Han var – og er stadig – en person med et enormt overskud, og mens han var elev på Det Blå Gymnasium Tønder var han også initiativtager til mange nye tiltag, ligesom han altid var at finde til skolens sociale arrangementer.

Om de 3 gymnasieår på HHX fortæller Tom:
”Tiden på HHX i Tønder var unik for mig. Socialt var det helt fantastisk, og det var udgangspunktet for at lære en masse nyt. Jeg oplevede et stort fokus på fagligheden, hvor underviserne inspirerede os med opgaver og projekter, som skabte nysgerrighed og interesse for at lære mere. Jeg blev inspireret af at søge nye horisonter og fik skabt en god ballast for next step efter gymnasiet”

Da Tom afsluttede HHX i 2021 kunne han med stolthed kigge på sit afgangsbevis. Han havde gennemført HHX med skolens næsthøjeste snit gennem tiden! Tilmed blev Tom tildelt Sydbanks Rejselegat for hans store faglighed, engagement og store sociale og personlige egenskaber. Ligeledes var Tom også med i projektet Akademiet for Talentfulde unge, hvor han bl.a. deltog i et forløb på engelske universiteter.


Et skolemål var opnået. Nye udfordringer skulle gennemføres. Tom havde i foråret – inden han blev student   – besluttet sig for at træne op til et maraton. Hurtigt blev det dog udbygget, og i stedet for de 42,195 km som er længden på et almindelig marathonløb, så løftede Tom barrieren og tilmeldte sig ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt – 100 km LØB. Dette blev gennemført i midten af august, hvor dagstemperaturen var 25 grader og med høj solskin! Senere i 2022 har Tom gennemført en Iron Man i København…

Efter studenterugen havde Tom planlagt et sabbatår. Et sabbatår, hvor han dels skulle arbejde, men også afklares i forhold til videre uddannelse:
”Det med at skulle vælge var noget der havde fyldt en del i mit hoved i løbet af 3.g. Derfor havde jeg også en del snakke med en af skolens vejledere. Denne sparring fortsatte efter jeg var stoppet på Det Blå Gymnasium, hvilket har været en stor hjælp i min afklaring af uddannelse. Jeg flyttede til Aarhus i sommeren 2022, og læste fysik enkeltfag på A-niveau. Efterfølgende har jeg læst kemi – også på A-niveau. Dermed synes jeg at være godt rustet til næste step. Jeg har altid haft en drøm om at læse på enten Harvard, Oxford eller Cambridge. Det med at kunne være i et miljø med verdens skarpeste indenfor fagligheden, og de historiske perspektiver på et af disse universiteter har virkelig fascineret mig! Derfor begyndte jeg, at sætte mig ind i ansøgningsprocessen for at komme gennem nåleøjet til optagelse”

Når man skal søge en videregående uddannelse i Danmark sker det via optagelse.dk – en hurtig digital proces, som er overskuelig og let anvendelig. Når det gælder Harvard er det noget anderledes – en erfaring, som Tom tog som en spændende udfordring:
”Man kan jo stille sig selv spørgsmål – Hvorfor bøvle med at komme ind på Harvard? Jeg vil give min drøm en chance, og begyndte at indsamle de nødvendige informationer, da det ikke ”kun” er det faglige som der vægtes for at blive optaget. Det er også med udtalelse fra skolen om ens personlighed, hvilke aktiviteter man har bidraget med samt anbefalinger fra undervisere. Alt i alt skal ansøgningen give et billede af ”den hele person” – dette skal ses i relation til, om man som studerende kan give ”noget igen til Harvard”. Mega spændende proces…..”

Efter Tom havde sendt ansøgningen afsted, skulle han gennem en standarliseret test (ACT), og dernæst var det ”bare” at vente på svar fra Harvard. Det kom for nyligt – om natten klokken 01:15:
”Jeg havde lige været i biografen og se Avatar, og hjemme i lejligheden i Århus kørte der ”Jul på Vesterbro”, da der tikkede en besked ind om at der var mail fra Harvard. Shit jeg var spændt og nervøs…dette blev vendt til glæde og vild jubel, da jeg læste svaret. En drøm var gået i opfyldelse,og jeg vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Det var for vildt…..”

Næste morgen drog Tom mod det sønderjyske, hvor optagelsen skulle fejres. Nu venter et spændende forløb inden der er studiestart den 5. september 2023:
”Der er rigtig mange ting at skulle forholde sig til, og det er naturligvis en stor beslutning at skulle flytte derover og være væk i så lang en periode. Undergraduate uddannelsen tager 4 år, og der er mulighed for at tage forskellige specialeretninger. Min interesse i neuroscience udspringer fra nysgerrighed. Det er den mest komplekse del af mennesket som vi overhovedet kender til, men selv dette er en antagelse fordi vi har så lidt viden om det. Samtidigt så vil et studie i hjernen også hjælpe mig på det fremtidige medicinstudie hvor det præcis er områder som hjernen hvor jeg kunne forestille mig at arbejde med.
Det bliver vildt fedt og jeg glæder mig til at flytte i august måned. Først vil jeg nyde julen og glæde mig over, at endnu et trin på uddannelsestrappen er lykkes”

Stort tillykke til Tom. Det er skønt, når vores tidligere elever opnår deres mål. Historien om Tom passer meget godt på, at HHX er et godt valg – uanset hvad din drøm er….