Forberedelser til Kina-turen

Også besøg fra to tidligere elever

Spændende oplæg med bl.a. Christina Boutrup

Som et led i forberedelserne til 3. g`ernes studietur til Kina, havde skolen i dag besøg af direktør hos ECCO, Mark Jensen, studerende Claudia Brinkmann samt TV2`s udenrigskorrespondent i Kina, Christina Boutrup.

Midt i september rejser eleverne på Den Internationale Studieretning i 3. g, på en tre ugers studietur til Shanghai & Beijing. Eleverne fra Det Blå Gymnasium Tønder rejser sammen med handelsgymnasierne fra Haderslev, Grindsted og Vestfyn, og som et led i forberedelserne til denne tur, har eleverne i dag haft en inspirationsdag med spændende inputs fra tre Kinaeksperter.

Eleverne var – sammen med elever fra vores 2.c – samlet på Det Blå Gymnasium Tønder. Her begyndte dagen med et oplæg af ECCO´s direktør i Kina, Mark Jensen. Mark Jensen fortalte bl.a. om ECCO´s etablering på det asiatiske marked og udviklingen for den kendte danske skovirksomhed. Mark Jensen er tidligere HHX-elev her på skolen, og han kunne til stor inspiration fortælle om hans vej fra HHX i Tønder til direktørstillingen hos ECCO og jobbet i Kina.

Efterfølgende var den tidligere elev på Det Blå Gymnasium, Claudia Brinkmann, klar med hendes historie om Kina. Claudia var med Det Blå Gymnasium i Kina i 2016, og blev her så inspireret af landet, kulturen og muligheder, at hun besluttede sig for at flytte fra Ravsted til Kina for at studere på en videregående uddannelse. Noget af en omvæltning, men også utrolig interessant at høre om en studerenes dagligdag i Kina.

Som afslutning på dagen var det TV2`s korrespondent i Kina, Christina Boutrup, der satte fokus på Kina´s voksende indflydelse på økonomi, politik og kultur samt ikke mindst teknologi. Christina Boutrup har arbejdet i og med Kina siden 2004, og er kendt fra både radio- og TV- programmer. Christina er en meget levende foredragsholder, og det var derfor meget interessant at høre hende fortælle om den vækst og de problemstillinger, som har været i Kina.

Uddannelseschef Palle Guldbrandsen var da også begejstret efter dagens forskellige oplæg:

”Vi er meget glade for, at vi kan lave en appetitvækker til vores store studietur til Kina. Det var nogle spændende oplæg, som helt sikkert vil skærpe såvel interessen og forståelsen for mange af de områder, som eleverne skal arbejde med i forbindelse med deres spændende studietur til Kina.”