Første spadestik til ny hal i solen

Torsdag 25. maj blev der taget første spadestik til byggeriet af en ny multihal på Det Blå Gymnasium Tønder.


Der blev uddelt store smil og faste håndtryk på stribe på parkeringspladsen bag Det Blå Gymnasium, da der torsdag middag var inviteret til første spadestik på skolen nye hal. Elever, lærere, politikere, bestyrelsesmedlemmer, støtter og samarbejdspartnere var mødt op i det flotte vejr for at markere den særlige dag, som med ét virkeliggør skolens mangeårige drøm om en stor multihal på Campus Tønder. Byggeplanerne kan realiseres efter et støttebeløb fra A.P. Møller Fonden på hele 22,5 millioner kroner.
”Til næste forår har vi, hvor vi står nu, en multihal i håndboldbane-størrelse, et stort motionscenter og omklædningsfaciliteter,” sagde skolens stolte direktør, Carsten Uggerholt Eriksen, fra talerstolen.

Den blev også betrådt af Tønders borgmester Jørgen Popp Petersen og skolens bestyrelsesformand Peter Normann, som sammen med næstformand for elevrådet Signe Nissen stod for talerne.
”Man må udtrykke stor anerkendelse til jer her på Det Blå Gymnasium for, at I kan realisere sådan et flot projekt. Det er sådan set imod alle odds at kunne starte sådan et byggeri i de her tider og lykkes med finansieringen. Udvikling er noget, man har brug for, hvis man er en kommune,” lød det fra borgmesteren, mens næstformanden for elevrådet hæftede sig ved, at hallen vil skabe endnu bedre rammer for skolens elever til gavn for fællesskabet.

”Der er brug for et sted, hvor vi elever kan samles. Vi har i dag ikke et optimalt sted, hvor alle os elever kan mødes. Og det er vigtigt. For vi vil gerne prioritere fællesskabet på vores skole, så alle har det godt,” sagde Signe Nissen Thude i sin tale.

Hele Tønders hal

Hallen skal være til rådighed for hele lokalsamfundet, når den står færdig til næste forår.
”Det er stort for os, for vi har arbejdet målrettet med at kunne udvikle den her ungdomsuddannelse, så den fremstår om et attraktivt og tidssvarende tilbud til jer unge her i Tønder og omegn,” sagde formanden for skolens bestyrelse, Peter Normann, og fortsatte:
”Vi ønsker, at den nye hal bliver et aktiv for både vores ungdomsuddannelse med også for de øvrige uddannelser og fritidstilbud her i byen.”

Efter talerne stod de fire talere for at tage et koordineret første spadestik med skinnende skovle i blå og sølv, før den stod på sodavand og pølser til alle fremmødte.

Halbyggeriet er sidste trin i en tretrinsraket for udvikling af en skole med rammer i verdensklasse, som ud over hallen består af et udendørs aktivitetsområde med crossfit og beachvolleybane etableret i 2019 samt en ambibane med fodboldbane og scene, som efter planen står færdig efter sommerferien.

 

Fakta om byggeriet:
Halbyggeriet kommer til at bestå af den ca. 1300 kvadratmeter store multihal samt endnu en bygning på ca. 400 kvadratmeter til omklædningsfaciliteter og motionscenter. Multihallen placeres på den østlige side af skolen, hvor der i dag ligger en beachvolleybane. Hallen forventes af stå færdig i foråret 2024. Halbygningen refererer med sine afrundede hjørner tydeligt til de øvrige nye bygningstiltag på Campus Tønder, såsom VUC og Mind Factory by Ecco, og binder dermed området arkitektonisk sammen.
Byggeriet af hallen er trin tre i den model, som i 2018 blev iværksat for at skabe et Campus Tønder i verdensklasse. Trin et var etableringen af et 2800 kvadratmeter stort udendørs multiområde, som blev indviet i efteråret 2019. Trin to er etableringen af en amfibane, der er en kombination af en kunstgræsfodboldbane, amfitrappe og scene til sportslige og kulturelle arrangementer. Amfibanen forventes at kunne tages i brug i efteråret 2023. Det sidste trin er dermed etableringen af en multihal integreret i Campus Tønder. Byggeriet af multihallen er støttet af A.P. Møller Fonden.