Fælles oplevelse med hip hop og dans

Den 5. oktober er der fællesarrangement

Hiphop dans og Rockkoncert for 1000 elever i Tønder Kommune

Unge fra Tønders gymnasier går sammen om en stor kulturevent i kulturugen.

Elevrådene på gymnasierne i Tønder by er gået sammen og har skabt en ny kulturforening med navnet GymKultur. Foreningen vil et par gange om året lave større kulturevents for de unge. Den 5. oktober – midt i Kulturugen – skal eleverne til et dobbeltarrangement i Schweizerhalle. Bag eleverne står de tre gymnasier i byen (STX/HF, HHX og HTX), samt Noldes Nabo og Tønder Teater.

Hiphop dans i verdensklasse
Første afdeling er forestillingen RITUAL, som er hiphop- og breakdance i verdensklasse. Forestillingen er en visuel rejse, hvor dans, musik og lys smelter sammen til en unik hybrid om menneskets og naturens urkræfter. I forestillingen mødes den oprindelige inuitkultur med den rå og urbane hiphop- og breakdancekultur. De to kulturer har flere ting til fælles: De er begge overlevelseskulturer, og de bruger begge dansen til at tackle konflikter.

Rockkoncert med ungdomsbandet LUCER
Anden afdeling er en rockkoncert med Ungdomsbandet LUCER. En ung, dansk rocktrio med over 200 livejobs på samvittigheden og et solidt følge i den danske og europæiske skare af rockfans. LUCER er spået til at være det mest lovende rockband i Danmark i de sidste ti år.

Anderledes skoledag for 1000 unge mennesker
Danseforestilling RITUAL skal også optræde for efterskoleeleverne i Højer. Så ca. 1000 unge mennesker får en anderledes skoledag i kulturugen. Nogle af eleverne skal i øvrigt selv prøve kræfter med dansens svære kunst, da de skal deltage i workshops med de professionelle dansere, som kommer fra dansekompagniet Next Zone.

RITUAL – hiphop dance & rockkoncert med ungdomsbandet LUCER
Torsdag, den 5. oktober 2017 kl. 15.00
Spillested: Schweizerhalle – Tønder Kulturhus
Arrangør: Gym-Kultur, de tre gymnasier i Tønder, samt Tønder Teater i samarbejde med Noldes Nabo