Elev stiller op til Kommunalvalget

Vi har rigtig mange elever engagerede elever - en af dem er Simone Højsgaard

Elev fra 3. G opstiller til kommunalvalget

Mandag var der valgmøde på skolen. Her kunne skolens elever høre lidt om de forskellige politiske partiers holdninger omkring lokalpolitiske temaer. Dette var et led i informationerne frem til den 21. november, hvor der jo som bekendt er valg til Regions – og Byråd.

Det Blå Gymnasium Tønder & Tønder Handelsskole rummer masser af engagerede elever inden for en bred vifte af interesser. Det er rigtig godt, at vore elever vil engagere sig – uanset om det er inden for idræt, natur, hjælpeorganisationer eller politik etc. Netop det politiske område, er en af vore elever i 3. G, Simone Højsgaard, meget optaget af. Simone er generelt en ildsjæl, som er involveret i mange projekter. Nu er hun således også at finde på listen over kandidater til Kommunalvalget den 21. november – hvorfor gør hun nu det?

”Jeg har på en måde fået politik ind med modermælken. Hjemme over middagsbordet har vi altid snakket om det der var aktuelt, og hvad vi mente om det. Samtidig har jeg fra helt lille været spejder, hvor en del af grundideologien er at høre andre meninger og danne sine egne. Derfor er jeg på den måde altid blevet opfordret til at have mine egne holdninger”.

Som mange andre, er der én bestemt sag som har gjort, at man begynder at rette speciel opmærksom på nogle områder – således også med Simone:

”Jeg startede i politik den gang sidste år, da den store debat om kampflyene var aktuel. Det var en sag jeg var meget interesseret i, og det endte med, at jeg kom med på Enhedslistens årsmøde sidste år. Det var sådan set der jeg startede med at følge med i politik”.

Næste step for Simone, var at engagere sig i lokalpolitik. Simone vil gerne opfordre alle der er stemmeberettiget den 21. november til at gå i stemmeboksen: ”Mine ambitioner med at stille op er bl.a., at få flere unge til at stemme. Det er vores generation der er fremtiden, og jeg synes det er vigtigt, at alle unge sætter sig ind i politik og danner sine egne holdninger. Jeg håber på, at kunne informere mange unge og vil rigtig gerne opfordre dem til at bruge deres stemme, og være en del af samfundet”.

Som nævnt oven for, så er Simone et aktiv og engageret ungt menneske, der i sin fritid har mange gøremål: ”I min fritid har jeg siden jeg var 6 år været spejder ved Tønder Spejderne. Lige nu er jeg leder for vores mini-gren som er børn i 2. og 3. klasse. Samtidig med er jeg leder for klan-spejderne som er de 16-23-årige. Lige nu er jeg også med som ung i styrelsen, og sidder derfor med i bestyrelsen hos spejderne. Ud over spejder er jeg også meget interesseret i førstehjælp og er uddannet samarit i Røde Kors. Jeg er med i afdelingen her i Tønder og bruger mange dage og weekender på at frivilligt tage ud til forskellige arrangementer og være førstehjælper”.

Jydske Vestkysten bragte den 8. november 2017 en artikel om Simone under temaet “Debutanterne”

Følg Simones opfordring – brug din stemme den 21. november!