Det Blå Gymnasium vinder guld i samfundscup´en 2018

Den 22. marts dystede 2 HHX-hold, 2 HTX-hold og 4-STX-hold i, hvem der kunne levere den bedste ide ift. at gøre Tønder Kommune mere attraktiv for unge i aldersgruppen 15-30. Finalen i denne Samfundscup blev afholdt på Tønder Gymnasium, hvor de otte finalister blev supportet af deres klassekammerater.

Dommerpanelet, som skulle vurdere elevernes virkelig fremragende og meget innovative ideer, bestod af – Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen (leder af Mind Factory by Ecco), Anna Amby Frejbæk (rektor for Tønder Gymnasium), Carsten Uggerholt Eriksen (direktør for Det Blå Gymnasium), Henrik Frandsen (Borgmester i Tønder Kommune), Marianne Krag Okholm (Bosætningskonsulent i Tønder Kommune),  Thomas Ørting Jørgensen (bl.a. stifter af Borgerlisten og medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder for Borgerlisten).

Der var spænding til det sidste og dommerne havde ikke nogen nem opgave. Endeligt blev spændingen forløst med flotte 3. og 2.-præmier til to af de 4 deltagende STS-hold (app til unge og Tretrinsraket ift. uddannelse). Vinderen kom dog fra det Blå Gymnasium, hvor Mie Høier, Emma Warncke, Mikkel Hansen og Nanna Mogensen brillerede med ideen om nye boformer i Tønder Kommune. Deres projekt hed kollektiv på landet og blev rost for den meget innovative tilgang og ideen om fællesskab. Tillykke til vinderne, men også til de andre deltagende hold, der gjorde det flot.