De første studenter 2024

Mathilde, Kirsti og Nikolaj er årets første studenter

Mandag den 24.juni havde vi første dag i Studenterugen 2024. I det sidste døgn op til den sidste eksamen, har vi fulgt de tre elever, som bliver første student på EUX Business, HTX og HHX.  På vores facebook side, er der historier fra de tre herlige unge mennesker.

Kirsti Barsingerhorn har gået på EUX Business, og afsluttede hendes erhvervsfaglige studentereksamen i faget Engelsk. Kirsti har været glad for de to år på Det Blå Gymnasium Tønder:
“EUX Business har været præget af praktiske opgaver med gode projekter og virkelighedsnære opgaver, som kan bruges til noget. Vi har lært meget om det omkringliggende samfund, haft opgaver med forskellige virksomheder og virksomhedstyper, og så har det været fedt med nogle nye fag. Vi har arbejdet i grupper, parvis og individuelt, som har været et godt supplement til klasseundervisningen. Derfor føler jeg, at de to år har givet mig en god ballast inden næste step”.

Mathilde afslutter HHX i Afsætning


Ud over Afsætning har Mathilde i gymnasiet haft Dansk, Engelsk, Virksomhedsøkonomi og Matematik på højeste niveau. Hun har været glad for gymnasietiden på Det Blå Gymnasium Tønder:
“Jeg har været glad for de forskellige fag på gymnasiet. Det har været afvekslende og med relevant undervisning. Jeg synes, at det vi lærer kan vi bruge til noget – det er med til at motivere. Desuden er HHX et godt springbræt til mange muligheder senere i livet – det er et kæmpe plus. Fagene er ikke bare en forlængelse af folkeskolefagene, her er der meget nyt og spændende.”


Nikolaj Persson afslutter HTX, og han skal også op i faget engelsk. Han valgte HTX da det både giver ham kendte fag, men også tekniske fag, fag om kommunikation og naturvidenskabelige fag.
“Det har været tre gode år på Det Tekniske Gymnasium, hvor jeg ud over “kendte fag” som Dansk, Matematik og Engelsk, har haft de to karakteristiske HTX-fag, Teknikfag og Kommunikation/IT på højeste niveau. Det har været fedt med kombinationen af “kendte” og nye fag, hvor der også har været mulighed for at fordybe sig i teknologiske og naturvidenskabelige fagområder. Sammensætningen af fagene, arbejdsformerne i både klasselokale, laboratorie og værksted samt ikke mindst det gode sammenhold på HTX har været genialt.”