Claudia gik fra HHX til studier i Kina

Studierejse skabte interesse for Kina

De næste 7 år skal Claudia studerer i Kina

Claudia Brinkman afsluttede i sommer HHX på Det Blå Gymnasium Tønder, og valgte efterfølgende at fortsætte studierne i Kina. I denne uge var hun på et visit på skolen, hvor hun bl.a. fortalte eleverne i 3.g om de mange oplevelser og udfordringer, der er ved at rykke til en helt anden kultur.

I introduktionen af Claudia Brinkman var hendes tidligere underviser, Bo Børsen, inde på hvor spændende et land Kina er, og refererede bl.a. til den økonomiske vækst og landets mange muligheder. Han glædede sig – i lighed med alle øvrige – til at høre om Claudias oplevelser.

Claudia er født og opvokset i Ravsted, og indrømmede at det havde været noget af en omvæltning at flytte til den kinesiske by Hangzhou, der ligger ca 1 1/2 times kørsel fra Shanghai. Byen er – efter kinesiske størrelser – ikke så stor. Knap 2 millioner indbyggere….
Claudia var under studieturen i 3.g, blevet fascineret af den kinesiske kultur, og så en masse muligheder ved at lære kinesisk. Hun var derfor i sommeren 2017 på visit i Kina, og blev her optaget på studierne, hvor hun nu læser på et international campus. Hendes studier starter med 2 års intensiv undervisning i kinesisk, hvor det både er sprog og tegn man skal lære. Livet som udlænding i Kina kan ind i mellem være lidt vanskelig. Selvom landet er på vej til at blive mere “vestligt”, så er kulturen meget anderledes end den Claudia er vant til i Ravsted og Danmark.

Det var enormt spændende at høre Claudia fortælle om den måde skolegangen og studierne er opbygget. Det er nogle meget anderledes krav end der er i Danmark, og det er nogle helt andre fokuspunkter man har end det vi er vant til. Det kan naturligvis ind i mellem være lidt svært, at klare sig som “Ny i Kina”, men Claudia er ikke typen der giver op. Hun har gode medstuderende, og hun oplever et godt fællesskab. Alligevel var der en “makker” som for hende var blevet helt uundværlig – nemlig mobiltelefonen. I Kina bruger man – hvor utroligt det end lyder – sin mobil meget mere end i Danmark. Claudia brugte især forskellige apps, der kunne oversætte kinesiske tegn, være behjælpelig med at finde rundt, oversætte til engelsk/dansk, leje af taxa og cykler. Kort sagt – der var apps til det meste! Bl.a. nye miniapps, hvor man kunne scanne butiksgader og den vej igennem få at vide, hvad der blev solgt i de enkelte butikker.

Det var enormt inspirerende at høre om Claudias nye tilværelse, og vi skylder hende en stor tak for at komme på skolen og fortælle. Vi håber, at hun vil komme senere i hendes studier, og holde os opdateret med hvordan det går – held & lykke Claudia.