Christina Boutrup besøgte Det Blå Gymnasium

Stor inspiration til vores elever

Fremragende foredrag om Kina

Eleverne i 3.g samt 2.c havde i dag fornøjelse at være til foredrag med Kina-ekspert og korrespondent Chriatina Boutrup. Eleverne var samlet for at få et indblik i Kina og kinesernes kultur og specielt de elever fra 3.g, som om ca en måned drager på studierejse til Shanghai og Beijing, fik en forsmag på hvilke enorme oplevelser der venter dem – de kan glæde sig….

Christina Boutrup er erhvervsjournalist, og har fulgt danske virksomheders globale spring gennem 10 år. Hun har været ansat som Asien-korrespondent for Berlingske Tidende med base i Shanghai, og fra dette job har hun opnået et enormt kendskab til kinesere fra alle samfundslag. Når der på TV2 / TV2 News er indslag omhandlede Kina, er det ofte efterfølgende Christina Boutrup der kommenterer på indslagene. Ikke mindst når det gælder viden om danske virksomheders muligheder og udfordringer på det kinesiske marked. Men også når det handler om Kinas voksende økonomiske, politiske og kulturelle indflydelse i Europa.

Eleverne oplevede en foredragsholder der virkelig brænder igennem. Hun leverede sit foredrag med et stort engangement og præget af en meget stor faglig indsigt – det gjorde hun super godt!!

Temaet for foredraget var ”Kinas indflydelse”. Der er en stærk voksende kinesisk indflydelse både økonomisk, politisk og kulturelt – men hvad betyder det for os her i Danmark og Europa – og hvordan skal vi forholde os til den nye supermagt? For Danmark og danskerne er der mange muligheder og udfordringer med den udvikling som foregår i Kina. Mange danske virksomheder er allerede etableret i Kina, og ligeledes vinder den kinesiske model frem i mange udviklingslande.

Foredraget har inspireret vores elever og de ser – om muligt – nu endnu mere frem til at skulle besøge det mægtige land, når de rejser afsted den 21. september.

For de der har lyst, kan det være en opfordring at læse den anmelderroste bog ’Kina Sweet & Sour’, eller efterfølgeren ”Den røde løber”, som handler om Kinas voksende indflydelse i Europa.