Hammerich Filmfestival

Torsdag blev der afholdt Filmfestival for elever der har Mediefag eller KomIT.

Undervisningen for eleverne på EUX Business, HTX og HHX, der har Mediefag og Kommunikation & IT, var i dag flyttet til Schweizerhalle Tønder, hvor der blev afholdt en ”corona-udgave” af Hammerich Filmfestivalen. Normalt er der mange inviterede klasser som deltager i dette fine arrangement, men i år var det således kun de elever, som har Mediefag på skemaet, der kunne være med.

Dagens arrangement blev flot styret af de to værter Tom Iversen Zeerow og Mette Nissen, der på elegant vis præsenterede programmet og de 21 elevproducerede film – godt gået I to!

Eleverne har i en periode arbejdet med optagelser, klipning, lys, lyd, animation og skuespil, ligesom de har lavet flotte plakater til deres film. Genrerne var forskellige og på set-listen var der således både reklamefilm, dokumentarfilm, dramafilm, horror, komedier samt oplysningsfilm.
Filmene var generelt på et højt niveau, og de to dommere, Mads Langelund Larsen og Rune Ekelund, var imponeret over niveauet af filmiske virkemidler.

Der blev uddelt priser i seks forskellige kategorier, og det blev komedien ”Troels blinde liv”, som blev årets topscorer. Den fik prisen for ”Bedste film”, ”Bedste fortælling” og slutteligt også ”Publikumsprisen”. De fire unge herrer, Emil Dinesen, Nour Lababidi, Niels Silberg og Troels Solgaard Larsen havde med filmen ”Troels blinde liv” skabt en både humoristisk, eftertænksom og filmisk stærk komedie, som gav dem et hattrick i awards.

”Bedste kameraarbejde” gik til reklamefilmen for ”Cafe´Victoria” – en film Tina Stigsen Andersen og Emma Neuhausen havde produceret.

I kategorien ”Bedste skuespil” blev vinderen ungdomsfilmen ”Bare én gang” med Anne Christensen, Mia Frandsen, Line Christensen, Ditte Thaysen og Camilla Funder.

Dommerne valgte filmen ”Hvide Vibeke” til vinderfilm i kategorien ”Bedste klipning” – teamet bag denne film var Hans Andresen, Osama Hasan, Matthias Wieland og Magnus Rennekamp.

Trods corona var det herligt, at det alligevel var muligt at gennemføre arrangementet, der til særlig stor glæde for de to undervisere, Kirsti Jakobsen og Lars Laursen, viste elevernes høje niveau indenfor for Mediefag og Kommunikation & IT!

  • Det skal ikke være nogen hemmelighed, at corona-situationen har været udfordrende for den kreative proces, det er at lave film. Netop derfor er det altså ekstra imponerende, at eleverne trods de mange udfordringer, de har mødt på deres vej, alligevel har produceret så flotte film. De har tacklet det så godt, og som underviser kan man ikke andet end at være stolt, udtaler mediefagslærer Kirsti Dana Jakobsen afslutningsvist.