Afslutning Crossing IT

Stor event på skolen

Den 24. april var der afslutning på CrossingIT

Det Blå Gymnasium Tønder har de sidste 3½ år stået i spidsen for et stort Regionalt IT-projekt kaldet CrossingIT. Projektet blev afsluttet onsdag den 24. april, med en afslutningsevent på Campus Tønder.

Crossing IT er et netværksprojekt på tværs af 7 kommuner i Region Syddanmark: Tønder, Sønderborg, Varde, Billund, Vejle, Svendborg og Haderslev. Onsdag var de involverede skoler repræsenteret, for bl.a. at fortælle om nogle af de mange gode historier som projektet har medfødt.

I projekt Crossing IT er der siden projektets start i januar 2017 blevet arbejdet med programmering, hvor der er skabt faglig sammenhæng fra folkeskolen til erhvervsgymnasiet. Virksomheder er blevet inddraget, deres behov og deres viden er blevet analyseret, og der har været en høj grad af elev til elev undervisning, hvor temaet bl.a. har været programmering.

CrossingIT startede i januar 2017, og ved afslutningen blev der delt ud af de mange erfaringer, som projektet har medført. De mange undervisningsforløb, hvor der har været arbejdet med programmering blev præsenteret

Deltagerne hørte også foredraget “Den store TECH revolution” om big data og udviklingen i Kina v/ Christina Boutrup, kendt fra bogudgivelsen med samme titel.

Gunver Majgaard, Syddansk Universitet, fortalte om de didaktiske hemmeligheder bag projektets “stjerneforløb”.

Afslutningsvis var der mulighed for at besøge workshops og snakke med undervisere og elever der har gennemført forskellige projekter. Her var der bl.a. temaer som ”Spilprogrammering”, ”Programmering i fagene”, ”Praksisrettet matematik med micro:bits for 10. klasser og med HHX-elever”, samt ”Droner, Lego Mindstorm & etik i brobygning for 8. klasser