Årets fodboldkampe

Traditionen tro afvikles årets fodboldkampe inden eleverne går på læseferie

Tre kampe, højt humør og en herlig tradition

Torsdag den 4. maj blev årets kampe mellem Det Blå Gymnasium og Tønder Gymnasium afviklet på Det Gamle Stadion ved Tønderhallerne. En herlig tradition, hvor programmet byder på tre kampe. Lærerkampen, pigerne og slutteligt drengene. Det er en begivenhed, som trækker mange unge mennesker til fodbold, og bestemt noget som der bliver set frem til. Op til kampene er der altid optakter fra de to gymnasier, hvilket kun er med til at skabe nogle gode rammer om opgørene. Sidste år vandt Tønder Gymnasium alle tre kampe, så vi var opsatte på revanche.

Lærerne spillede den første kamp på en 7-mands bane, der på grund af de mange tilskuere var indskræntet til halv bredde. Dette blev der fra spillernes side ikke gjort indvendinger imod, og begge hold startede i højt tempo. Det udløste hurtig en stor chance til Carsten Eriksen, der mirakuløst blev reddet på målstregen. Begge mandskaber spillede en jævnbyrdig kamp, dog havde vores debutterende målmand, Paul Jacob Meyer, et par gode redninger, så vi i år ikke fik scoringer mod os. Til gengæld scorede vi heller ikke mål, så kampen sluttede 0-0, hvilket var et fair resultat.

Pigeholdet var i år præget af spillere fra vores 1.årgang, og de var sammen med resten af holdet opsatte på at skulle hive pokalen hjem til Martin Hammerichsvej. Vores piger vandt pokalen i 2019, og efter et par år med aflysninger, blev det sidste år til en nederlag. Efter en jævnbyrdig start, satte vores piger sig på kampen, og fortjent kunne Alia Beck Dauberg bringe os på 1-0. Et fremragende mål, hvor Mai Bøge Wendicke – efter en dribletur fra egen banehalvdel, laver en flot assist, som Alia firsttimer i mål – wauw for en kasse.
Holdet kunne gå til pause med denne 1-0 føring. Efter pausen var vi total spildominerende, men kunne ikke få bolden det sidste stykke ind over stregen. Forløsningen kom ca midtvejs i 2. halvleg, hvor Mai Bøge Wendicke sparkede bolden i mål. Dette mål satte for alvor fut i vores spillere, og inden slutfløjtet, havde de scoret endnu to mål. Begge sat ind af Mai Bøge Wendicke, der dermed kunne fuldende sit hattrick.
Godt gået piger – en velfortjent sejr. Det tegner til nogle gode år med pigefodbold på Det Blå!

Som altid er der stor bevågenhed omkring drengekampen. Ofte har vi været favoritter, men tabt…De seneste mange år har Tønder Gymnasium trukket det længste strå, og ikke mindst nederlaget fra 2022 har været hårdt for vores drenge. Derfor var de meget opsatte på at hente pokalen i år.

Holdet i år bestod fortrinsvis af spillere fra 3.g, så det var sidste chance for dem, hvis sejren skulle i land.
Vi får en famlende og usikker start på kampen. Spillet hænger ikke sammen, og det frustrerede klart vores drenge. Kampens første chance tilfalder Tønder Gymnasium, og de udnytter denne, til fortjent at bringe sig foran 0-1.
I pausen var vi stadig nede med 0-1, og trænerteamet Adis og Marc dikterede mere direkte og offensivt spil. Samtidig blev Mikkel Gad indskiftet, og det skulle vise sig at være et genialt træk.
Vi starter som lyn og torden, hvor spillerne viser den tænding, som var savnet inden pausen. Mikkel Gad kommer til en stor chance, og det varslede håb for vores drenge. Ca 10 minutter inde i halvlegen får vi tilkendt straffe, af den iøvrigt særdeles kompetente dommer. Mikkel Gad omsætter køligt spillets største chance til en scoring, og dermed udligning til 1-1.
Målet vækkede i den grad vores drenge, og vi fik lagt spillet langt fremme på modstanderens banehalvdel. Med ca 5 minutter tilbage af kampe, sparker Mikkel Olesen et hjørne ind i pandebransken på Robin Andernsen, der sammen med 3-4 øvrige spillere fra begge mandskaber i fællesskab får dirigeret bolden i mål…2-1.
De sidste nervepirrende minutter spiller drengene kontrolleret, og hiver både sejr og pokal med hjem.

En uafgjort, pigesejr og drengesejr…..det var en god dag! TAK til alle som var med til at skabe gode rammer om årets kampe.